Tina de Bruin Kees & Co

In het tweede seizoen van de nieuwe reeks Kees & Co is Tina de Bruin te zien als het personage Coosje. Dat was zeker in de eerste week even wennen, laat de actrice weten in een interview met Nu.nl.

Tina vertelt dat ze steeds de neiging had om Simone Kleinsma, die de hoofdrol van Kees Heistee speelt in de serie, bij haar volledige naam te noemen. 'Ze is een icoon en ik was ontzettend onder de indruk. Gelukkig bleek ze een heel leuk, gewoon mens en wende ik al snel', aldus de actrice.

Article continues after the ad

Kees & Co

Kees & Co was van 1997 tot en met 2006 te zien bij RTL 4. De comedyserie stopte na acht seizoenen, maar keerde vorig jaar terug op de buis met Simone wederom in de hoofdrol. De rest van de oorspronkelijke cast werd vervangen door nieuwe acteurs. Zo werd Plien van Bennekom geïntroduceerd als de buurvrouw van Kees en Tibor Lukács als haar zoon Rudie.

Coosje, de schoondochter van Kees, werd eerst gespeeld door Chantal Janzen, maar door haar overvolle agenda was ze genoodzaakt te stoppen met haar rol. 'Met heel veel plezier heb ik gespeeld in een van de leukste comedyseries, maar acht weken vrij maken in de agenda is door nieuwe plannen helaas niet meer mogelijk', liet Chantal vorig jaar in september weten.

De trailer van het eerste seizoen (mét Chantal) zie je hieronder.

Coosje

Tina neemt dus de rol van Chantal op zich en zegt daarover het volgende: 'Chantal en ik zijn natuurlijk twee totaal andere mensen. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook in hoe we acteren. Ik heb het met haar wel gehad over Coosje, want ik ken Chantal goed van de tijd dat we samen in Hij Gelooft in Mij zaten. Chantal is hilarisch, ik vind het moeilijk dat over mezelf te zeggen, maar ja, ik maak mensen ook wel aan het lachen. Maar haar timing is de mijne niet en dus is Coosje echt wel anders als ik haar speel.'

Wennen

Andersom is Simone ook onder de indruk van Tina. 'Ze stapte toch op een klein lopend treintje. Spelen in een sitcom zoals wij dat nu doen, wordt in Nederland eigenlijk niet meer gedaan. Het is ontzettend wennen om op deze manier in een serie te acteren, met publiek en het decor dat op deze manier is opgebouwd. Tina heeft dat heel goed opgepakt, ze was eigenlijk na een paar dagen al volledig gewend en onderdeel van de groep', zegt Simone.

Herkenbaar

De kenners waren niet uiterst positief na de eerste aflevering van Kees & Co vorig jaar, want de serie zou te ouderwets zijn. Toch waren de kijkcijfers wel goed en bestelde RTL 4 een nieuw seizoen. Volgens Simone ligt de kracht van de serie juist bij het feit dat er niet zoveel veranderd is aan de stijl.

Het verhaal van Kees en haar familie blijft herkenbaar volgens de hoofdrolspeelster. 'Alles wat de familie meemaakt, daar kun je je van voorstellen dat het jou overkomt', aldus Simone. 'Mensen die vroeger al met hun ouders keken, trekken nu hun kinderen mee op de bank. En hopelijk mogen we hierna door met een derde seizoen, maar dat zien we dan wel weer.'

Bron: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders, Videoland

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.