Opeens kwam uit de hoek van verschillende BN'ers enorm kritiek op het coronabeleid. Aanstichter was Famke Louise, maar ook onder meer zanger Tim Douwsma stond achter de actie #ikdoenietmeermee.

Dat werd hem niet in dank afgenomen.

Article continues after the ad

Smakeloos

Sterker nog, hij kreeg zelfs doodsbedreigingen aan zijn adres. Dat vertelt hij in een openhartig interview met Beau Monde. 'Als je te maken krijgt met doodsbedreigingen, dan doet dat wel wat met je.'

Angst en onzekerheid

De zanger merkte dat ook zijn gezin te maken kreeg met gedoe door zijn actie. 'Er zijn ook dingen gestuurd naar mijn gezin, dat vind ik smakeloos en kwalijk. Maar weet je, ik snap ook dat veel mensen zich angstig en onzeker voelen. Alleen is het wel belangrijk om kritisch te blijven. Ik heb vanuit mijn hart gesproken en vragen gesteld. That’s it, en daar sta ik nog steeds achter.'

Onduidelijke dingen

De zanger neemt zijn woorden dus niet terug en heeft geen spijt. Maar op de vraag of hij dit nog een keer zou doen, geeft hij het volgende antwoord. 'Er waren heel veel dingen onduidelijk, die we wilden aankaarten, wat ik gelukkig bij het programma Op1 heb kunnen toelichten.' Hij laat dit in het midden dus. 

Protest

In september vorig jaar werd de actie #ikdoenietmeermee in het leven geroepen. Verschillende artiesten begonnen online een protestactie tegen het coronabeleid van het kabinet.

BN'ers

Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey stelden in een verklaring op social media dat zij de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer respecteren. Uiteindelijk kwamen ze terug op hun woorden.

Bron: Beau Monde Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.