Net als iedereen hebben ook de meeste Bekende Nederlanders een speciale herinnering aan de kersttijd. Hun verdrietige, bizarre of speciale momenten delen ze deze week met Story. Vandaag: Tim Douwsma. 

‘Kerst staat bij ons in het teken van familie en spelletjes. En ik ben vaak degene die de spelletjes vooraf bedenkt en ter plekke organiseert. De ene dag ben ik bij de familie van mijn moeder en de andere dag bij mijn vader. 
Dat vind ik nog altijd lastig. Het liefst zou ik niet alleen hen, maar al mijn neefjes en nichtjes bij elkaar zien. Maar sinds mijn achtste worden ook de kerstdagen gescheiden gevierd. Ik weet dat ik dat als kind nooit leuk vond. Nu is dat minder. We zijn volwassen en het leuke is dat de groep nu elk jaar anders is. Want vriendjes en vriendinnetjes komen en gaan. Ook bij ons in de familie. Daarin ben ik geen uitzondering. Dus het is altijd spannend wie met wie komt. Ik heb zelf in elk geval geen nieuwe partner. Ik stort me dus op het spelletjesgeweld.’ 


Beeld: ANP 

Bewoners: oud-voetballer en tegenwoordig tv-analist René van der Gijp (57) en zijn tienerzoon Nicky; oudste zoon Sanny komt geregeld langs.
Beschrijving: een vrijstaande bungalow uit 1961 van 162m² met een eigen oprit en carport, in een rustig buurtje met rijtjeshuizen en flats in de Plantenwijk in Dordrecht. Het is strak en licht ingericht, met opvallende reproducties van naakttekeningen en foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot aan de muur. In de achtertuin bevindt zich een zwembad.
Betaald: € 520.000 (2008). René bezit ook nog een huis in Rotterdam en een appartement in Scheveningen.
BN’ers in de buurt: Inge de Bruijn (Barendrecht), Robin van Persie (Rotterdam), Gerard Cox (Mijnsheerenland).

Bekijk foto's van de bungalow in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders 

Georgina Verbaan zou nog graag eens een roman willen schrijven. De actrice, die woensdag een nieuwe bundel heeft uitgebracht met een selectie van haar NRC-columns, heeft al eens een poging gewaagd. "Ik heb het wel geprobeerd, maar het is nog niet echt gelukt", zei ze in RTL Late Night.

Georgina had afgelopen jaar tijd ingeruimd om te beginnen, maar dat lukte niet erg. "Je moet jezelf aan het werk zetten. Dat is wel even schrikken", aldus de actrice. Waarschijnlijk komt er nu een korte verhalen-bundel, denkt ze. "Ik wil dat eerst in de vingers hebben."

In haar bundel Iets om naar uit te kijken staan naast Georgina's columns al drie korte verhalen. Het is na Loze ruimte uit 2016 haar tweede bundel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP