RTL komt in maart met een nieuw programma, getiteld De Verraders, waarin een groep bekende Nederlanders op zoek gaan naar een schat. Tussen de achttien deelnemers zitten drie verraders die de groep tegenwerken, zo heeft de zender bekendgemaakt. De show wordt gepresenteerd door Tijl Beckand.

Anders dan bij de tv-hit Wie Is De Mol? weten de kijkers al vanaf het begin wie de drie verraders zijn. Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en 'vermoorden' elke nacht een medekandidaat. De kandidaten proberen de verraders te ontmaskeren en stemmen elkaar weg tijdens een dagelijks terugkerende 'raad'.

Grote mindfuck

Volgens presentator Beckand is het spel 'intens en vals'. "Ik heb al heel wat programma’s gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode", zegt hij. 'Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt.'

De eerste aflevering is op 13 maart te zien op RTL 4. Wie de achttien deelnemers van De Verraders zijn, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.