Tijl Beckand maakt matches! De presentator koppelt voor zijn nieuwe programma Tijl B op volle toeren klassieke musici aan artiesten uit de popmuziek. Het is een klassieke spin-off van het programma Ali B op volle toeren.

Article continues after the ad

Lees ook: André Hazes maakt carrièreswitch!

Blind date

"Anders dan bij 'mijn broer' Ali B gaan we niet alleen op visitie bij artiesten, maar bezoeken ze ook elkaars optredens in het land", vertelt Tijl aan RTL Boulevard. "Dus het toonaangevende Matangi Quartet gaat mee naar een toffe feestavond van Mental Theo in een boerenschuur in Saasveld. In een klein gereformeerd kerkje in Alphen maakt Mental Theo kennis met een hedendaags Zuid-Amerikaans strijkkwartetprogramma. Ze kenden elkaar totaal niet. Eigenlijk is het een blind date tussen twee muzikanten. Ze bewerken elkaars muziek. Aan het einde van de aflevering voel je de waardering die ze voor elkaar hebben ontwikkeld."

Nieuw seizoen De Tiende van Tijl

Tijl B op volle toeren is geen opvolger van De Tiende van Tijl. Dat programma krijgt namelijk dit najaar een zesde seizoen. "De omroep AVROTROS vond het concept van Ali B, waarin twee muzikale werelden elkaar ontmoeten, zo leuk dat ze vroegen om een klassieke variant. Daarom ben ik ingevlogen."

Hitlijsten?

De rapvariant van Ali B op volle toeren leverde al verrassende hits op. Tijl verwacht dat ook de klassieke variant aan de hitlijsten wordt toegevoegd. "Ik tip Jeroen van der Boom die in het programma is gekoppeld aan het Nederlands Blazers Ensemble en een nummer adopteert uit het ballet van Romeo en Julia. Waar ik vooral benieuwd naar ben, is of het klassieke publiek ook geïnteresseerd is in de muziek van Mental Theo. Die mensen moeten ons niet laten zitten", vertelt Tijl aan RTL Boulevard.

De eerste aflevering van het AVROTROS-programma Tijl B op volle toeren wordt vanavond uitgezonden om 20.25 uur op NPO 2. André Hazes jr. en operazangeres Maria Fiselier staan centraal in deze aflevering.

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard