Liever had Tjitske Reidinga geheimgehouden dat ze in 2013, terwijl ze in scheiding lag, leed aan blaaskanker. Maar dat zat haar toch niet lekker, nu ze in de tv-serie K van Karlijn een vrouw met borstkanker speelt. Voor Tjitske is alle ellende voorbij, maar dat betekent niet dat haar angst is verdwenen.

K van Karlijn

Tjitske Reidinga (48) is met name bekend als Claire van Kampen in de vooral komische tv-serie én film Gooische Vrouwen, maar serieuze rollen zijn haar ook op het lijf geschreven. In de nieuwe tv-serie K van Karlijn vertolkt ze de hoofdrol. ‘Ik speel een vrouw die borstkanker krijgt,’ vertelt Tjitske in Margriet. ‘Haar omgeving reageert daar behoorlijk heftig op, haar man raakt in paniek, haar beste vriendin is heel bezorgd. Terwijl Karlijn het type is van schouders eronder en we slaan ons erdoorheen. Ze wordt slachtoffer gemaakt door haar omgeving en dat is het laatste wat ze wil. Dat maakte de rol zo mooi om te spelen, ze komt steeds meer alleen te staan.'

Article continues after the ad

Onwerkelijk

'Daar kon ik me veel bij voorstellen.’ In het interview onthult Tjitske namelijk: ‘Ik heb zelf kanker gehad, een heel andere vorm, blaaskanker. Maar ik herken dat eenzame gevoel, de rol van Karlijn ligt heel dicht bij me.’ Voor Tjitske is het inmiddels al geruime tijd geleden dat ze vocht tegen de ziekte. ‘Het speelde bij mij zeven jaar geleden in de periode dat ik in Theater DeLaMar speelde. Ik heb keihard doorgewerkt, ook na een operatie of behandeling stond ik zo snel mogelijk weer op het toneel. (...) Dat was aan de ene kant fijn, maar ook heel onwerkelijk,’ aldus Tjitske, die vier, vijf keer onder het mes moest voor ze genezen werd verklaard.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.