rik van de westelaken vroeger

Hoewel hij jarenlang als verslaggever en presentator werkte bij omroepen als AT5 en NOS, kennen we Rik van de Westelaken (49) nu vooral van spelprogramma Wie is de Mol?. Ook zo benieuwd hoe Rik er vroeger uitzag, in zijn beginjaren als televisiejournalist? We zochten het voor je uit.

Op 16-jarige leeftijd begon Rik van de Westelaken al zijn carrière bij omroep Kersenland (later Skyline RTV) in Uden. Hierna werkte hij tot 1999 als redacteur, verslaggever en presentator voor de Amsterdamse lokale omroep AT5. Uit die tijd heeft de presentator een kiekje gedeeld die we je niet willen onthouden.

Dit was Rik van de Westelaken vroeger

Op zijn Instagram-account deelt Rik van de Westelaken zo nu en dan beelden van vroeger. Dan hebben we het niet alleen over foto's uit zijn kindertijd, maar ook kiekjes van twee decennia terug, toen Rik nog een twintiger was. 'De foto die voor altijd verstopt had moeten blijven in het archief van AT5,' schreef Van de Westelaken bij onderstaand kiekje, waarop de jonge presentator in actie te zien is, gekleed in een te groot pak. 'Een jong ventje in een veel te groot pak. Fijn dat mijn kledingsmaak iets verbeterd is...'

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rik van de Westelaken (@rik_van_de_westelaken) op

Ook deelde Rik deze foto van vroeger, toen hij nog maar twintig jaar oud was.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rik van de Westelaken (@rik_van_de_westelaken) op

NOS Journaal

Na zijn tijd bij AT5 maakte Rik de overstap naar de NOS, waar hij aan de slag ging als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Na zeventien jaar het NOS Journaal te hebben gepresenteerd, was Van de Westelaken toe aan een nieuwe uitdaging. Toen hij in 2016 de kans kreeg om over te stappen naar een commerciële zender, greep hij die dan ook met beide handen aan. Maar na een aantal programma’s als Peking Express en Rik over de Grens keerde hij terug bij de publieke omroep. 

Rik van de Westelaken in 2008.

Wie is de Mol?

Na in 2015 zelf meegedaan te hebben aan Wie is de Mol? (én er met de winst vandoor te zijn gegaan), nam Rik in 2018 het stokje over van Art Rooijakkers als presentator van het spelprogramma. Momenteel presenteert hij Wie is de Mol? voor de vierde keer.

Beeld: Peter Smulders, ANP, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.