In Saint-Tropez bezitten Jan en Monique des Bouvrie een schitterende villa, die de interieur-architect zelf heeft ontworpen. Monique zorgde vervolgens voor een oogverblindende inrichting. Als hun werk het maar even toelaat, trekken ze zich terug in hun Zuid-Franse paleisje, dat ze gastvrij voor Story openstelden.

Ik weet het, ik zou een stapje terug moeten doen. Maar ja, ik ben nu eenmaal verslaafd aan mijn werk,’ vertelde Jan des Bouvrie nog niet zo lang geleden. De interieurarchitect mag dan inmiddels 76 jaar oud zijn, hij is nog steeds volop aan het werk. Jan doet niets liever dan ontwerpen en wordt daarbij trouw terzijde gestaan door zijn echtgenote én interieurstyliste Monique (56), met wie hij bijna dertig jaar is getrouwd.

Article continues after the ad

'Jan en Monique-huis'

Het Arsenaal, hun indrukwekkende woonwinkel en showroom in vestingstad Naarden, is al jaren een begrip. Jan en Monique staan bekend om hun prachtige huizen-metamorfoses, die ook zijn te zien in het tv-programma RTL Woonmagazine. Vanzelfsprekend moet het drukke creatieve duo van tijd tot tijd even bijtanken. Dat doen Jan en Monique bij voorkeur in hun Zuid-Franse villa aan de Côte d’Azur, die zij uiteraard ook zelf hebben ontworpen en ingericht. Monique vertelde daarover: ‘Het is echt een Jan en Monique-huis. Het is niet zo dat Jan zijn stempeltje erop heeft gedrukt, we hebben het echt samen gedaan.’ De woning bevindt zich op een paradijselijk plekje, slechts vijf minuten rijden van het drukke centrum van de mondaine badplaats Saint-Tropez. ‘De rust en de omgeving zorgen ervoor dat ik me hier zo prettig voel,’ vertelt Jan aan Story. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 32 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP