De RTL-serie Moordvrouw krijgt geen achtste seizoen. Dat vertelde acteur Thijs Römer dinsdag in het Radio 5-programma Volgspot. Het was vanaf het voorjaar onduidelijk of er een nieuw seizoen zou komen.

'We draaiden de serie altijd in de tweede helft van het jaar', aldus Römer. 'Zo in augustus, september. Dat is het bijna en ze hebben mij nog steeds niet ingehuurd.' De acteur is vooral blij met de zeven seizoenen die hij heeft mogen maken. 'We hebben heel veel plezier en veel succes gehad. Ik heb het gevoel dat het hierbij blijft.'

Article continues after the ad

Baantjer

Moordvrouw was de officieuze opvolger van Baantjer toen deze serie in 2006 stopte. De hoofdrollen werden gespeeld door Wendy van Dijk, Renée Soutendijk, Porgy Franssen en Römer. Onlangs kondigde RTL wel aan dat er een doorstart van Baantjer komt; hierin worden de hoofdrollen vertolkt door Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt.

Volledig gedaan

Er komt voorlopig geen nieuw seizoen van de serie Moordvrouw. "Er staat op dit moment geen nieuw seizoen gepland", bevestigt een woordvoerder van RTL na uitspraken hierover van hoofdrolspeler Thijs Römer. Op de vraag of het daarmee volledig gedaan is voor de serie, wilde de zegsman niet ingaan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders