Na het kijkcijferdebacle van Humberto Tans RTL Late Night en het floppen van RTL Late Night met Twan Huys en Zomer met Art, is de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens ook nog geen kijkcijferhit. Maar programmamaker Bert van der Veer, die mede het succes van Jeroen Pauw bepaalde, heeft alle vertrouwen in Beau. ‘Hij zit daar letterlijk en figuurlijk op zijn plek,’ zegt hij tegen Story.

Bert van der Veer, de oud-regisseur van Pauw & Witteman, is aangenaam verrast door de nieuwe talk- show van Beau van Erven Dorens. Hoewel Beau nog elke avond de helft minder kijkers trekt dan de show van Eva Jinek, denkt Bert dat Beau alle ruimte heeft om te groeien. ‘Het zit goed in elkaar,’ vertelt Bert aan Story. ‘Ik vind het decor mooi, de locatie, de setting, de bank en zelfs het veelbesproken bureautje waar Beau aan zit. Hij zit daar letterlijk en figuurlijk op zijn plek. Beau is op een eerlijke manier geïnteresseerd in zijn gasten, geeft hen de tijd om hun verhaal te doen, leeft met ze mee. Het is de Beau die we inmiddels al geruime tijd van zijn andere programma’s kennen.

Spraakmakende gasten

Programma’s waar wel een miljoen mensen naar keken. Ik hoop echt dat hij de tijd van RTL4 krijgt om dit programma uit te bouwen. Zelf heeft hij aangegeven in elk geval tot kerst door te gaan. Ik hoop dat hij dan de kijkers heeft die hij verdient. Maar wat hem tegenzit, is het tijdslot. De kijkers zijn zo gewend om af te stemmen op Eva Jinek en straks weer Jeroen Pauw dat ze niet eens de moeite nemen om naar Beau te kijken. Dat is jammer, want het is de moeite waard.’ Bert heeft nog wel een advies aan Beau. ‘Hij moet met een stunt komen. Spraakmakende gasten. Ik hoorde dat hij het plan heeft om zowel Humberto Tan als Twan Huys uit te nodigen. Humberto zou al toegezegd hebben. Nu Twan dus nog. Het mooiste zou zijn als ze tegelijkertijd komen. Dat wil iedereen zien.’

DOOR KARIN RIETHOVEN  |  FOTO’S EDWIN SMULDERS

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.