Britt Dekker George

Britt Dekker moet haar grote droom, om nationaal dressuurkampioen bij de amateurs te worden, nog even uitstellen. De presentatrice had zich zondag kunnen kwalificeren voor het NK op de regiokampioenschappen, maar doordat haar droompaard George een kleine blessure heeft, besloot ze niet mee te doen.

"Super erge pech! George heeft zijn hoofd gestoten in de vrachtwagen en heeft nu een oud wondje op zijn wang gestoten, waardoor het korstje eraf is gegaan", schrijft Britt teleurgesteld op Instagram. "Gelukkig heeft hij er geen last van en is het maar een halve centimeter, maar met een wondje wat open is, mag je geen wedstrijd rijden en hebben we dus samen met iemand van de wedstrijd besloten het uiteindelijk toch niet te doen."

More content below the advertising

Top 10

Britt en George stonden in de top tien van Noord-Holland. Hoewel de teleurstelling groot is, vindt ze het wel een goede regel dat geblesseerde paarden niet in actie mogen komen. "Ik vind het in ieder geval al heel gaaf dat we al zover zijn gekomen, op naar volgend jaar dan maar!"

Vorig jaar lukte het Britt wel om het NK voor amateurs te halen. Ze werd toen dertiende in de finale.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP