Jeroen Pauw heeft de eerste slag om de kijker gewonnen. Maandag stemden 749.000 Nederlanders af op de terugkeer van zijn latenighttalkshow Pauw. De eerste RTL Late Night met Twan Huys trok 522.000 kijkers, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Concurrentiestrijd

Twan trok wel net iets meer kijkers dan Nieuwsuur, dat hij tot eind april presenteerde. Het actualiteitenprogramma lokte maandagavond 516.000 kijkers naar NPO 2. Twan verruilde de publieke omroep voor RTL om Humberto Tan op te volgen als presentator van RTL Late Night. Tan moest het veld ruimen wegens teruglopende kijkcijfers. Hij trok op het hoogtepunt 1,8 miljoen kijkers, maar verloor de concurrentiestrijd met Jeroen Pauw en Eva Jinek. In de laatste maanden dat Tan de latenighttalkshow presenteerde, trok hij geregeld minder dan een half miljoen kijkers en viel hij een aantal keer uit de kijkcijfertop 25 van de Stichting KijkOnderzoek.

Article continues after the ad

Kijkcijferlijst

Twan verovert met zijn eerste RTL Late Night de achttiende plek in de kijkcijferlijst. Pauw staat op de tiende plek. De lijst van maandag wordt aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur, dat 1,68 miljoen kijkers trok. De seizoensstart van Spoorloos volgt met 1,43 miljoen kijkers op de tweede plek. Radar maakt de top drie compleet met 1,26 miljoen kijkers.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)