Oud-presentator en jurylid Johan Vlemmix is een petitie gestart om het tv-programma Te land, ter zee en in de lucht weer terug op de televisie te krijgen. De zanger die zelf honderd keer als deelnemer meedeed aan het programma vindt dat het terug op de tv moet. 

"Ik vind het heel belangrijk dat het weer terugkomt. De NPO wil natuurlijk minder amusement op de televisie, maar dat is dit programma niet alleen. Het is een stukje volkscultuur", legt hij uit aan BuzzE. Volgens Vlemmix zit ook het Nederlandse televisiepubliek te wachten op een terugkeer van het voormalige TROS-programma.  "Nog elke dag komen mensen op me af en door het hele land worden ervan afgeleide spellen georganiseerd."

Article continues after the ad

Handtekeningen

De petitie is inmiddels door tientallen mensen ondertekend, Vlemmix hoopt dat het er minstens 20.000 worden. Hiermee gaat hij dan langs bij de NPO en bij de Tweede Kamer. "Ik hoop natuurlijk dat het bij AVROTROS komt, maar het programma komt sowieso weer terug op televisie. Als het niet bij de AVROTROS is dan wel bij de regionale of commerciële omroep."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders