Tanja Jess en Charly Luske hebben niet alleen een moeilijke tijd achter de rug vanwege hun relatieproblemen, maar ook omdat hun dochter Alice (19) de laatste jaren een transitie heeft meegemaakt. Een lang en soms pittig proces. En daarom zit Tanja aan tafel. Maar als er beelden worden laten zien van man Charly die in tranen uitbarst om zijn dochter, kan ook Tanja het niet drooghouden. 

De beelden had Jess even niet zien aankomen. 'Het overvalt me ook een beetje', laat ze tussen de tranen door weten.

Intensief traject 

Aangezien Tanja even op adem moet komen, probeert Humberto de emoties van Tanja te verwoorden. 'Het geeft wel aan hoe intensief zo'n traject is van je kind. 'Ja natuurlijk, iedereen wil dat zijn kinderen gelukkig zijn en worden. Als je kind dan met zo'n dilemma komt, dan weet je gewoon: Oké, hier ligt een heel ander traject voor haar voeten, wat ik haar anders had gegund', aldus Jess.

Zoektocht

Humberto is erg benieuwd hoe dit traject ten sprake kwam bij Charly en Tanja thuis. 'Ze was een jaar of 15 à 16 toen ze het ons vertelde. En toen was ze zelf al een tijdje zoekende.' De ouders hadden niet gelijk door dat Alice met dit dilemma in haar maag zat. 'We merkten wel dat ze somberder werd. Maar we dachten in eerste instantie dat het iets te maken had met haar ADD. Pas later begrepen we, en zij zelf ook, wat er nou eigenlijk echt speelde. Het was voor haar ook een zoektocht', legt de begripvolle moeder uit.

Article continues after the ad

Nieuwe naam bedenken 

Dat Tanja haar zoon opeens dochter ging noemen was geen probleem. Wel vond Jess het lastig dat haar dochter blijkbaar al een tijd een eigen nieuwe naam had bedacht. 'Ze kwam op een gegeven moment met haar naam. Ze bleek online al een hele lange tijd Alice te zijn.' Dat vond Tanja even lastig. 'Heb ik daar niets over te zeggen als moeder?', vroeg ze zich af. 'Want normaal gesproken geven ouders hun kinderen een naam.' Toch is Tanja uiteindelijk erg tevreden met de naam van haar dochter. 'Mijn moeder heet Ellen, en zij heet Alice.'

Hetzelfde kind 

Charly liet in het programma al ontroerd weten hoe trots hij is op zijn dochter. Ook vertelde hij emotioneel dat het 'oke' is. Broertje Bobby (15) heeft het ook nooit een issue gevonden. 'Oh je wil een meisje zijn, oke', quote Tanja haar jongste kind. 'Hij heeft zich nooit versproken.' En ook voor Tanja is er niets veranderd. 'Voor mij het gewoon mijn kind. De ziel van haar is hetzelfde als daarvoor. Dus het is alleen het voornaamwoord dat anders is, maar verder is het gewoon hetzelfde kind', aldus een trotse moeder. 

Beeld: still

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.