’Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kan héél lekker koken en ik weet nog goed dat als zij in de keuken stond, het een bende met pannen en potten was. Maar het was altijd lekker. En ik had de gewoonte om, als zij kookte, een rauwe aardappel te eten. Met schil. Dat vond ik heerlijk. Nee, nu niet meer. Ik at toen soms ook komkommer met ketchup.’ 

More content below the advertising

Wat vind je nu lekker en wat niet? 
‘Als ik geen gezin zou hebben, at ik elke dag een salade. Het maakt me niet uit wat erin zit – ik vind alles lekker. Witte bonen en kapucijners vind ik minder lekker.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Ik houd van spontane etentjes, dan moet ik een beroep doen op mijn creativiteit. Op zulke momenten kijk ik wat er in de voorraad- en ijskast ligt en probeer daar een lekkere maaltijd van te maken. Ik vind dat ook leuker dan dagenlang in de keuken staan voor een driesterrenmaaltijd. Ik houd van snel, handig en lekker.’

Dit artikel komt uit editie 14 van Story. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina! 

Beeld: Hollandse Hoogte | Anneke Janssen