Talpa is in gesprek met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over hoe veel Claire (3) in Chateau Meiland te zien zal zijn. Haar oma Erica Meiland vertelde aan Veronica Magazine dat het ministerie had ingegrepen en dat ze maar vijf keer per jaar op tv mag komen, maar het mediabedrijf hoopt daar verandering in te brengen.

'In Chateau Meiland volgen we het echte dagelijkse leven van de familie Meiland waar Claire natuurlijk deel van uitmaakt. Het zou heel onnatuurlijk zijn om haar buiten beeld te houden. Claire’s welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden. In dit geval blijken deze regels minder geschikt voor reality programma’s zoals Chateau Meiland', laat Talpa dinsdag weten in een reactie aan het ANP.

Article continues after the ad

Goede afspraken

Op dit moment is Talpa 'in goed overleg' met het ministerie over het in beeld brengen van Claire. 'We gaan ervan uit dat we hier met elkaar goede afspraken over kunnen maken zodat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma.'

Nieuwe reeks

De nieuwe reeks van Chateau Meiland is vanaf 1 maart te zien bij SBS6. In de eerste drie afleveringen van het seizoen zit Claire waarschijnlijk wel, vertelde Erica.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.