Na een onthullende documentaire, brengt Tahmina Akefi in november ook nog een boek uit. De vriendin van Peter R. de Vries is naar eigen zeggen samen met de misdaadjournalist begonnen aan dit project. Toch plaatsen steeds meer mensen vraagtekens bij de relatie tussen Tahmina en Peter. Goede vriend Kees van der Spek sprak ook zijn twijfels uit afgelopen week. 

Tahmina liet weten niet in te gaan op de aantijgingen. Pas nadat het boek in de winkels lag, zal ze weer interviews geven. Toch lijkt ze nu - op nogal opvallende wijze - te reageren.

Waarheid

Op Instagram besloot Akefi een bijzondere post in haar Stories te zetten afgelopen woensdagochtend. Ze plaatst een quote van de bekende filosoof Immanuel Kant. 'If the truth shall kill them, let them die', valt er te lezen. 'Als de waarheid hen zal doden, laat ze dan sterven', staat er vertaald. Wat Tahmina hier precies mee bedoelt, is niet duidelijk. Wel is het opvallend dat de vriendin van Peter R. in tijden van twijfels het woord 'waarheid' gebruikt. Als laatste schrijft Akefi nog enthousiast 'Goedemorgen!!!' bij het citaat. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Article continues after the ad

Twijfels

Misdaadjournalist Kees van der Spek denkt dat Tahmina haar relatie met Peter. R de Vries relatie groter maakt dan het was, zo vertelt hij in de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys. 'Het bijzondere is dat we haar tijdens al die jaren dat ze een relatie hadden, bijna niet gezien hebben. Nooit. En ik heb Peter ook eigenlijk nooit over haar gehoord, moet ik eerlijk zeggen', zegt Van der Spek, die een goede vriend was van De Vries. 'Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was, dat het geen constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt. Ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt.'

Bron: Shownieuws | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.