Sylvie Meis heeft een schikking getroffen met de Duitse tv-zender Pro7 na uitspraken van Sabia Engizek in een realityshow. Dat heeft Meis dinsdag gezegd op Instagram. Haar voormalige beste vriendin zei in de serie Global Gladiators dat "sommige mensen zover gaan dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden." Hiermee zou Sabia gedoeld hebben op Sylvie, die in 2009 borstkanker had.

De presentatrice stapte naar de rechter en heeft de zaak nu geschikt. "De zender Pro7 en ik zijn blij dat we er samen in geslaagd zijn om een ​​geschil over de inhoud van het programma Global Gladiators in onderling overleg voor alle betrokkenen te beslechten." Sylvie zegt daarnaast dat de schikking "ten gunste komt" van de DKMS Foundation, die zich inzet voor leukemie. "Pro7 ondersteunt graag hun werk met een gift." Over de hoogte van het schikkingsbedrag laat de presentatrice zich niet uit.

Article continues after the ad

Excuses

Sylvie vindt het jammer dat Sabia, de ex-vrouw van voetballer Khalid Boulahrouz, haar excuses niet heeft aangeboden. "Ik zou het gepast hebben gevonden als mevrouw Boulahrouz zich bij mij had verontschuldigd. Maar aangezien ze al een onthoudingsverklaring heeft gegeven heb ik er vertrouwen in dat ze niet opnieuw krantenkoppen zal halen met dit voor mij pijnlijke onderwerp."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP