De succesvolle filmreeks Soof krijgt een derde deel. Producenten KeyFilm en Millstreet Films bevestigen donderdag dat Soof 3 in voorbereiding is.

Actrice Lies Visschedijk keert terug in de hoofdrol van de neurotische kookheldin. Het scenario wordt geschreven door Eddy Terstall (Simon, Singel 39) en Luuk van Bemmelen (Dik Trom, Soof de Serie). De regie van het derde deel is in handen van Anne de Clercq (Jack bestelt een broertje, Soof de Serie).

Article continues after the ad

Slecht nieuws

In het derde deel heeft Soof haar leven eindelijk eindelijk op de rails. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt goed en haar kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Als Soof echter slecht nieuws krijgt, grijpt ze het huwelijk van dochter Sacha met beide handen aan om haar kop in het zand te steken.

Eind 2020

De opnames staan gepland voor dit najaar; distributeur Dutch FilmWorks brengt Soof 3 eind 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. De eerste twee films trokken allebei bijna een miljoen bezoekers naar de Nederlandse bioscopen. Daarna volgden twee televisieseizoenen bij RTL en een musical.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders