Nog een paar uur en dan weten we wie de Gouden Televizier-Ring wint. De belangrijkste publieksprijs in televisieland gaat dit jaar naar De Luizenmoeder, Expeditie Robinson of Beau Five Days Inside. Alle genomineerden voor de Ring kunnen donderdagavond meermaals in de prijzen vallen.

Zo maakt Beau van Erven Dorens ook kans op de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator. Hij neemt het hierbij op tegen Humberto Tan en Johnny de Mol. Laatstgenoemde is afwezig bij de uitreiking, hij geniet samen met zijn kersverse vrouw Anouk van Schie nog een paar dagen van de Portugese zon, nadat ze eerder deze week in het huwelijk traden. Gerard Ekdom neemt zijn plaats in.

Zilveren Televizier-Ster

De Luizenmoeder-actrices Ilse Warringa en Jennifer Hoffman zijn beiden in de race voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Ook Lies Visschedijk dingt mee naar de prijs, voor haar rol in Soof: Een nieuw begin. Eva Jinek kan voor het tweede jaar op rij de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice pakken. Vorig jaar liet ze Geraldine Kemper en Floortje Dessing achter zich, dit jaar neemt Jinek het op tegen Chantal Janzen en wederom Kemper. Janzen schittert, net als Johnny de Mol, door afwezigheid. Het is niet bekend wie haar plaats inneemt.

Digital Impact Award

Expeditie Robinson strijdt ook om de Digital Impact Award, een nieuwe prijs. Ook Wie is de mol? en Zondag met Lubach zijn genomineerd voor de onderscheiding voor televisiemakers die de kijkers het best online weet te bereiken. De Digital Impact Award is donderdag de eerste prijs die wordt uitgereikt, al tijdens de rode loper.

Talent Award

De strijd om de Televizier Talent Award gaat tussen Ellie Lust, Kaj Gorgels en Nienke Plas. Lust kwam onlangs nog uitgebreid in het nieuws nadat ze vertelde 'niet integer te zijn behandeld door de Politie Amsterdam', waar ze jarenlang woordvoerder was. De politievrouw besloot hierop zich volledig te focussen op haar televisieloopbaan.

Jan en Art

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt gepresenteerd door Jan Smit en Rik van de Westelaken. Smit is veteraan, hij praatte het gala ook in 2014, 2015 en 2016 aan elkaar. Van de Westelaken is nieuw, hij neemt het stokje over van Art Rooijakkers die naar RTL verhuisde. Britt Dekker heeft donderdag de taak om de genomineerden en genodigden op te vangen op de rode loper voor de deur van het Amsterdamse AFAS Live. De ontwapenende blondine presenteert De rode lopershow met Frits Sissing, die het gala in 2006 en 2007 presenteerde. De rode lopershow en het Gouden Televizier-Ring Gala zijn vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & beeld: ANP

Al ruim een kwart eeuw is Danny de Munk intens gelukkig met zijn vrouw Jenny. Bij alles wat hen overkwam, bleven ze samen sterk. De laatste tijd merkt de zanger dat de zorgen om hun gezamenlijke toekomst steeds groter worden...

Zo zorgeloos als Danny over zijn carrière is, zoveel zorgen maakt hij zich over zijn gezinsleven. ‘Jenny en ik zijn heel gelukkig samen met onze kinderen Bo (20) en Davy (16). Maar regelmatig is er de angst of dit ook zo blijft. Je hoort zoveel ellende. Mensen die ziek worden of komen te overlijden. Kijk maar eens naar Dave Mantel die ineens op 37-jarige leeftijd is overleden. Daar schrik ik enorm van. Ik kende hem niet, maar het zet alles wel in perspectief. En vraag ik mezelf af of Jenny en ik wel samen oud mogen worden. Dat is mijn grootste droom. Om straks samen als twee oude mensen op een bankje te zitten en terug te kijken op ons leven. Maar ik heb echt periodes dat ik bang ben of dit ons wel gegund wordt.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

De ongemakken die bij het ouder worden komen kijken, zijn Rick Engelkes niet vreemd: hij blijkt zelf de nodige moeite te hebben met het klimmen der jaren...

Hij windt er geen doekjes om zelf te worstelen met het ouder worden. ‘Dat vind ik nogal een dingetje.’ Rick zegt zich nog hetzelfde als twintig jaar geleden te voelen, maar: ‘Dat getal van 59 staat er wel en dat vind ik erg confronterend. Het gaat allemaal zo snel en voor je het weet, is het voorbij. En daar heb ik wel moeite mee, omdat ik het leven zo fijn vind en ervan geniet.’ Daarom koestert Rick het hebben van vriendschappen. ‘Dat vind ik erg belangrijk, zeker wanneer je ouder wordt. Dan deel je samen veel en dat is wel heel kostbaar.’ Al zegt de theaterproducent dat geregeld uit het oog te verliezen vanwege zijn volle agenda. ‘Vaak moet je dan even je neus stoten om je te realiseren wat echt belangrijk is. En gelukkig gaat het mij steeds beter af,’ aldus Rick, die na zijn elfjarige huwelijk met Annemarie Paol nieuw liefdesgeluk vond bij de Noordwijkse wellness-onderneemster Marie Claire Noorlander. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders