De Street Academy, die in opspraak is geraakt door de cursussen waar rapper Lil Kleine zich aan had verbonden, heeft contact gezocht met een groep gedupeerde cursisten. Dat heeft een woordvoerder van de inmiddels twintig klagers donderdag gemeld.

De deadline die deze groep had gesteld om naar de kantonrechter te gaan, is voorlopig opgeschort. Eerder stelden de gedupeerden dat de Street Academy tot vrijdag had om het geld te retourneren voor de cursussen van Lil Kleine.

Online cursus

De cursisten hadden zich ingeschreven voor online cursussen over succes. Zij hebben het gevoel opgelicht te zijn door rapper Lil Kleine, die volgens de Street Academy de kandidaten zou gaan begeleiden op hun weg naar succes. De Street Academy heeft volgens de deelnemers de toezeggingen niet waargemaakt. Volgens de groep zijn de 'colleges' gewoon filmpjes en interviews op internet, gaan aangekondigde events niet door, wordt er nauwelijks gecommuniceerd en is ook van de overige beloftes weinig terechtgekomen.

Geld terug

De cursisten willen daarom hun geld terug hebben. In de meeste gevallen gaat het om bedragen tussen de 1500 en 2000 euro. 'We zijn nu in gesprek', stelt hun woordvoerder. 'We geven de academie nu de tijd om na te denken en met een reactie te komen.' Lil Kleine liet dinsdag via Shownieuws weten kennis te hebben genomen van de klachten.

Article continues after the ad

Bron & beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.