Tegen oud-presentator Frank Masmeijer is door de Belgische justitie 7 jaar cel geëíst. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van ruim 400 kilo cocaïne vanuit Colombia. Na zijn voorarrest en nu zijn huwelijk met vrouw Sandra op springen staat, is dit opnieuw een klap voor Frank. 

Gevangenis 

De zaak tegen Frank begint in oktober 2014 wanneer hij in alle vroegte door de Belgische politie van zijn bed wordt gelicht en de cel in moet. "Toen zat ik voor het eerst in mijn leven in een gevangenis. En dan weet je niet wat er gebeurt in je leven. Dat is ongelofelijk", vertelt Frank aan Shownieuws

Article continues after the ad

Schrikbeeld

Zijn advocaat vindt de eis van 7 jaar celstraf te hoog. "Het is een hele zware eis. Als je kijkt naar de gang van zaken in het verleden is het ook een straf die niet passend is", vertelt de advocaat van Frank Masmeijer in Shownieuws. "Hij is er dan ook hevig van ontdaan. Het heeft een grote impact op hem gehad. Het schrikbeeld dat hij terug zou moeten naar de gevangenis is natuurlijk vreselijk, als je ziet wat het voorarrest van 10 maanden heeft gedaan." 

 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Shownieuws, RTL Boulevard