Source
Carstens Amsterdam

In deze rubriek van Story staan de nieuwste producten, evenementen en merken die je deze week moet checken volgens de Story-redactie. Deze week zetten we de vijf nieuwe heerlijkste hotspots in Amsterdam op een rij.

1. Carstens Amsterdam

Op woensdag 6 februari opent Carstens Amsterdam de deuren voor publiek. Vanaf vandaag is het mogelijk reserveringen te maken. Carstens opent aanvankelijk enkel voor diner, maar neemt vanaf maart ook reserveringen aan voor de lunch. Carstens is de ideale eetgelegenheid voor zowel kleine als grote gezelschappen. Op de menukaart vind je gerechten met producten die veelal van Nederlandse bodem zijn. Carstens brengt de boerderij naar de stad. Op deze manier laten ze zien wat de Nederlandse bodem, velden, weilanden en wateren te bieden hebben; van de Veluwe tot de Noordzee. De sfeervolle brasserie is een plek bedoeld voor een ieder die houdt van écht lekker eten. Niets te ver gezocht. Carstens Amsterdam is een samenwerking tussen drie sterren-chef Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. 

Waar? Hasselaerssteeg 1.

2. Vanderveen Bar&Kitchen

In de Amsterdamse Beethovenstraat is sinds december Vanderveen Bar&Kitchen geopend. Vanderveen eert de rijke historie van deze straat en brengt de favoriete gerechten van toen terug. Befaamde deli-gerechten zoals de Reuben on Rye of de bagel met gerookte zalm worden aangevuld met stijlvolle bistroklassiekers en all-time cocktailfavorieten. Een plek voor de buurt, op ieder moment van de dag.  

Article continues after the ad

Waar? Beethovenstraat 27-a.

3. NENI

Amsterdam Zuid blijft uitbreiden met nieuwe plekjes! Vanaf 8 februari kan je daar ook van de Midden-Oosterse keuken komen genieten bij NENI. Samen met haar vier zonen zal Haya Molcho NENI uitbaten. Ze deelde al eerder enkele recepten in kookboeken, maar een eigen zaak was haar ultieme droom. En die komt nu uit dankzij haar zonen. NENI is dan ook een samenvoeging van hun voorletters. Naast een restaurant heeft NENI ook een Deli/bakkerij, waar alles vers gebakken wordt. 's Avonds kan je dan langs gaan voor een heerlijke take-out mezze. 

Waar? Stadionplein 8.

4. Lars

Het 'fine-dining' restaurant op de eerste etage van het Moxy Hotel is nog maar enkele maanden open, maar werd nu al vernoemd in de Gault&Millau gids. Elke dag gebruiken ze dagverse producten en staan er nieuwe suggesties op het bord. Mag het al eens wat verfijnder? Dan is Lars the place to be. 

Waar? Danzigerkade 179

5. nNea  Pizza

Voor een echte Napolitaanse pizza hoef je binnenkort niet meer naar Italië. Vanaf 12 februari kan je die gewoon vinden bij nNea Pizza in de Bilderdijkstraat. Uitbater Vincenzo Onnembo komt zelf uit Napels en vond het niet kunnen dat er geen Napolitaanse pizzabakker bestond in Amsterdam. Dus besloot hij er zelf maar eentje te worden! Wat die pizza's zo speciaal maakt is dat hij volledig handgemaakt is, een deegroller is not done. 

Waar? Bilderdijkstraat 92h.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: @ SHOT BY MARV / Marvin Duiker