In deze rubriek van Story staan de nieuwste producten, evenementen en merken die je deze week moet checken volgens de Story-redactie. Deze week zetten we vijf heerlijke recepten op een rij.

1. Groentepizza met pittig 'gehakt' van bloemkool

Benodigdheden:

  • 180 grof griesmeel + extra voor bestuiven
  • extra vergine olijfolie, voor invetten en bestrijken
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 150 g verse ricotta
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 100 g gegrilde paprika’s (pot), uitgelekt
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • 4 el gezeefde tomaten (passata)
  • 4 el barbecuesaus (kant-en-klaar)
  • 150 grof geraspte mozzarella
  • ½ witte ui, in dunne reepjes
  • 200 g troskerstomaatjes
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl chilivlokken + wat extra

Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier en bestuif deze met griesmeel. Doe voor het deeg de griesmeel, het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en ricotta met 1 tl zeezoutvlokken in de keukenmachine en mix tot een deegbal. Breng over op een licht met griesmeel bestoven werkvlak en rol uit tot een dunne, ovale deeglap van 30-35 cm lang. Leg op de geprepareerde bakplaat, bestrijk met olie en prik er gaatjes in met een vork. Bak goudbruin in ± 10 min. 

More content below the advertising

Trek gekregen? Het hele recept vind je hier.

2. Geroosterde paprikatomaten met knoflook ciabatta

Benodigdheden:

  • 3 gele paprika’s
  • 1 kg gele tomaten
  • 10 el olijfolie
  • 6 tenen knoflook
  • 1 ciabatta (afbak)
  • 12-15 takjes tijm
  • 1,5 l groentebouillon
  • handvol basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en leg ze met het snijvlak op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en leg ze op de bolle kant bij de paprika op de bakplaat. Besprenkel de tomaten met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de tomaat en paprika 30 min. in de oven. Neem dan de paprika eruit en zet de tomaten nog ± 15 min. terug in de oven. Laat de paprika 5 min. afkoelen en verwijder het vel.  Snijd de paprika in repen.

Pers intussen 2 tenen knoflook en meng met 3 el olijfolie en zout naar smaak. Snijd de ciabatta in sneetjes, maar niet helemaal door. Druppel de knoflookolie in de inkepingen en stop de tijm erbij. Snijd nog 2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes en doe die bij de tijm. Neem de tomaten uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.

Trek gekregen? Het hele recept vind je hier!

3. Linguine met pancetta, salie en kastanjes

Benodigdheden:

  • 300 g gepofte en gepelde kastanjes
  • 200 g pancetta, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 80 ml witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 6 grote verse salieblaadjes, dun gesneden
  • 500 g verse linguine (of andere pasta)
  • geschaafde parmezaanse kaas om te bestrooien
  • gebakken salieblaadjes voor garnering

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de gepofte kastanjes in een braadslee en rooster ze nog 20 min. Halveer ze.

Bak intussen de spekjes al omscheppend in ± 5 min. knapperig in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Voeg de knoflook toe en schep om tot het aroma vrijkomt. Schenk de wijn erbij en laat in ± 3 min. inkoken. Voeg de room en salie toe. Laat de saus nog 5 min. stoven, zodat de room iets inkookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Trek gekregen? Het hele recept vind je hier!

4. Broccolicouscous met rode peper, ansjovis en feta 

Benodigdheden:

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 150 g couscous
  • 350 g broccoliroosjes
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 2 rode pepers, zonder zaadlijsten en fijngesneden
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 volkoren pita’s
  • 4 kropjes baby-romaine sla
  • 150 g feta
  • 2 limoenen, in partjes

Breng 200 ml water met 2 el olijfolie en een flinke snuf zout aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat 5 min. wellen. Maal intussen in de keukenmachine de broccoliroosjes fijn, tot ‘couscous’.

Roer de couscous met een vork los. Meng de broccoli en peterselie erdoor. Meng de rode peper met de ansjovisfilet en de knoflook door de rest van de olijfolie en schep door de couscous. Je kunt de couscous nu meteen lauwwarm serveren, maar op warmere dagen laat ik ’m graag afkoelen tot kamertemperatuur en serveer als salade.

Trek gekregen? Het hele recept vind je hier!

5. Gehakt en pastinaak empanada's 

Benodigdheden: 

  • 250 g speltbloem
  • 70 g spelt- of tarwemeel
  • 60 g amandelmeel
  • 200 g koude boter

Vulling

  • 2 el olijfolie
  • 1 middelgrote prei, alleen het lichtgroene deel, in dunne ringen
  • 200 g rundergehakt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl pul biber
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 250 g pastinaak, geschild, grof geraspt
  • 50 g gemengde noten, grof gehakt
  • 8 takjes verse oregano, blaadjes geplukt
  • 1 el krenten

Bieten-anijsdip

  • 3 el zure room
  • 1 eidooier, losgeroerd met 1 el water
  • 1 grote of 2 kleine rauwe bieten, geschild
  • 8-6 el zure room
  • 1 tl anijszaad
  • 2 el appelazijn

Meng met de pulseknop van de keukenmachine de meelsoorten, koude boter- blokjes en een flinke snuf zout tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg 3-4 el ijskoud water toe en meng met de pulseknop snel tot een bal. Kneed het deeg kort door, vorm tot een platte schijf en leg afgedekt ± 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit intussen in een koekenpan de olie en bak de prei 5-7 min. op laag vuur tot het zacht is. Voeg het gehakt, de knoflook en specerijen toe en bak nog ± 3 min. Meng het gehaktmengsel in een kom met de pastinaak, noten, oregano, krenten en zure room. Breng op smaak met zout en evt. nog wat peper.

Trek gekregen? Het hele recept vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Delicious Magazine | Beeld: Delicious Magazine