In deze rubriek van Story staan de nieuwste producten, evenementen en merken die je deze week moet checken volgens de Story-redactie. Deze week zetten we vijf ecologische producten op een rij waardoor jij jouw huis nét iets ecologischer kan maken.

1. Premium Sprayfles

Steeds weer een nieuw plastic flesje, een plastic verpakking erom en het liefst nog in een plastic zakje. We gebruiken het constant, gelukkig hoef je niet steeds een nieuw flesje te kopen met deze premium sprayfles van bernsteinglas. De sprayfles heeft een handige afschroefknop zodat je hem steeds weer kan vullen en hergebruiken. Schoonmaakproduct, water om de planten te besproeien of huidverzorgende olie, de sprayfles kan dienen voor wat je maar wil. 

Bestel je eigen trendy sprayflessen hier

Article continues after the ad

2. Bamboe tandenborstel

Een tandenborstel van hout, klinkt een beetje raar maar is als je er over nadenkt niet zo'n giga-aanpassing in je dagelijkse leven. Toch heeft het wel degelijk een effect. Niet alleen de tandenborstel is plasticvrij, maar ook de verpakking is milieuvriendelijk. 

Bestel een setje van drie bamboo tandenborstels hier

3. Wasbare make-uppads

Met de wasbare make-uppads van EcoYou hoef je nooit meer watjes te kopen om je gezicht te reinigen. De pads zijn 100% van katoen en zijn heel zacht zodat ze op elk huidtype bruikbaar zijn. Je kan de pads bij de gewone was doen en krijgt er een speciaal waszakje bij zodat je ze zeker niet kwijtraakt. 

Je kan jouw EcoYou set van make-uppads hier bestellen. 

4. Duurzame bakfolie

Hou je van bakken, maar loop je steeds te klooien met dat bakpapier? Met deze herbruikbare versie uit siliconen heb je daar geen last meer van. De bakfolie heeft een anti-aanbaklaag waardoor je geen extra olie of vet meer nodig hebt. Je kan hem knippen in de juiste vorm of grootte en na het gebruiken kan hij gewoon mee in de vaatwasser.

Via deze link kan je jouw herbruikbare bakfolie bestellen. 

5. Little Green Kitchen: Simple vegetarian family recipes

Wil je wel graag vegetarisch koken maar heb je niet veel inspiratie? Dit leuke boekje is gemaakt door een familie in hetzelfde schuitje. Ze zochten zelf naar simpele én lekkere vegetarische gerechtjes die zelfs de kleinste in huis kon bekoren. Zo hoef je ook niet elke dag vegetarisch te koken. 

Het boek is hier verkrijgbaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Amazon & iStock