In deze rubriek van Story staan de nieuwste producten, evenementen en merken die je deze week moet checken volgens de Story-redactie. Deze keer hebben we de lekkerste herfstrecepten voor je op een rijtje gezet.

1. Ronde mini carrotcakejes

4 cakejes

Article continues after the ad
  • 3 eieren
  • 1 eiwit
  • 200 gr tarwebloem
  • 2 bananen
  • 250 geraspte winterpeen
  • 1 el bakpoeder
  • 15 gr zoetstof
  • 20 gr honing
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 1 el kaneel
  • Handje walnoten
  • 80 gr mascarpone
  • 150 gr magere kwark
  • 100 gr philadelphia light
  • 2 el zoetstof
  • Blender of keukenmachine
  • Ronde springvorm met bakpapier
  • Ronde uitsteekvorm

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de eieren, tarwebloem, bananen, bakpoeder, zoetstof, honing, gesmolten kokosolie en kaneel in de blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Doe het beslag in een kom. Rasp de winterpeen en meng deze voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de carrotcake 50 minuten. Prik regelmatig in de carrotcake met een satéprikker. Trek gekregen? Het hele recept lees je hier

 

2. Romige pompoensoep 

  • 1kg pompoen
  • 1 ui, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1l water
  • 1 groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 100ml kookroom

Snijd de pompoen in schijven en verwijder de schil hiervan (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een aardappelschiller). Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 3cm. Plaats daarna de stukjes pompoen in een pot en voeg hieraan de gesneden ui, knoflook, groentebouillon en water toe. Breng deze aan de kook  (zonder deksel erop) en laat deze koken totdat de pompoen gaar en zacht is. Verwijder de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Je kan dit mengsel ook in een blender gieten en op deze manier mixen. Wanneer je de groenten hebt gemixt, voeg je de zout en peper toe. Benieuwd geworden? Het hele recept lees je hier

3. Risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen

2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram risottorijst (bijv. arboriorijst)
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 buisje saffraan (0,05 gram)
  • 300 gram pompoenblokjes (geschild, zonder pitten en draden)
  • 150 gram paddenstoelen (naar keuze, bijv. oesterzwammen of shiitake)
  • 3 takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt, voor vegan gebruik edelgist naar smaak)
  • Staafmixer of keukenmachine

Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten in ruim water tot ze zacht zijn en je er met een vork doorheen glijdt. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook aan, tot de ui zacht begint te worden. Voeg de risottorijst toe en bak 2-3 minuten mee, tot de risottokorrels gaan glanzen (maar niet bruin worden!). Voeg dan de witte wijn toe en kook die ca. 2 minuten mee. Voeg de saffraan toe, samen met wat peper en zout. Draai het vuur laag en voeg 500 ml van de groentebouillon toe. Laat op laag vuur met het deksel schuin op de pan zachtjes koken. Pureer de pompoenblokjes fijn met de staafmixer of in een keukenmachine. Als de risottorijst voor 80% gaar is (dit zal zo’n 15 minuten duren), voeg je de gepureerde pompoen toe. Het zal eerst behoorlijk vochtig lijken, dit wordt vanzelf minder. Wil jij dit een keer klaarmaken? Het hele recept lees je hier

 

4. Bladerdeeg hapjes met brie en groene asperge 

4 hapjes

  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 100 gr groene asperge tips
  • 100 gr brie
  • zwarte peper
  • honing
  • vloeibare boter of eigeel
  • Bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een vel bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Snijd lange repen van de brie en leg deze van de punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Herhaal dit bij alle plakjes. Strooi er wat zwarte peper op en een kneepje honing per plakje. Verveel 25 gram asperges per hapje. Wat voor het weekend?Het hele recept lees je hier

 

5. Aardappelsalade met zalm

2 personen 

  • 1 kilo krieltjes
  • ± 170 gram zalm in blik
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 (kleine)rode ui
  • 15 gram verse dille
  • eventueel wat verse bladgroenten zoals ijsbergsla of rucola

Voor de yoghurtdressing

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap

Maak de krieltjes schoon. Spoel of borstel ze af zodat er geen zand meer op de schil zit. Halveer de krieltjes met schil hierna in de lengte. Hele kleine krieltjes kun je heel laten. Kook de krieltjes in de schil in ongeveer 10 minuten beetgaar. De kooktijd hangt samen met de grootte van de krieltjes. Giet de krieltjes na het koken af en zet deze met de deksel op de pan even apart. Meng in een ruime kom alle ingrediënten voor de dressing. Laat de zalm uitlekken en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de dressing. Zin in? Het hele recept lees je hier

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages, Instagram