Schrijfster Loek Kessels, beter bekend als ‘Lieve Mona’ van weekblad Story, is op 87-jarige leeftijd overleden.

Loek was decennialang de steun en toeverlaat van vele Story-lezers en -lezeressen, met de bekendste hulprubriek die een Nederlands tijdschrift ooit kende: Schrijf ’t maar aan Mona. Meer dan 300.000 brieven ontving Loek in al die jaren. Brieven die ze niet kon meenemen in haar Story-rubriek, beantwoordde ze persoonlijk.  

Article continues after the ad

Darmkanker

Onlangs gaf Loek te kennen dat haar tijd erop zat. In 2017 werd er darmkanker bij haar geconstateerd, die in eerste instantie niet ongeneeslijk leek. Dat bleek helaas wel zo, in een mate die nog weinig menselijk perspectief bood. Daarom besloot Loek, geheel in lijn met haar karakter, zelf te bepalen dat het klaar was. 

Afscheid

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: ‘Loek en ik hebben via het geschreven woord, waar ze zo van hield, afscheid genomen. Ik heb haar verteld dat ik haar heb leren kennen als een Mensch, een nobel persoon die steevast de armen wijd geopend had voor een ieder die aandacht, troost en begrip zocht. Dat de wereld er met haar vertrek naar het onbekende een stuk armer op wordt. Dat haar empathie, mededogen, lef, positieve energie en charismatische persoonlijkheid altijd herinnerd en gekoesterd zullen worden door iedereen die de eer had haar gekend te hebben. En dat ze voor Story en haar lezers en lezeressen van onschatbare waarde is geweest, maar als mens dat voor iederéén was. Als hoofdredacteur van het blad waarvan Loek een icoon werd, buig ik diep voor haar.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders