catherine keyl

Story's Catherine Keyl (71) ging een week naar Portugal om te sapvasten: het gif uit je lichaam lozen door vruchten- en groentesappen, thee en veel water te drinken. Ze verloor niet alleen acht centimeter buikomvang en de nodige kilo’s, maar voelde zich ook herboren. ‘Mijn lichaam kwam in een rustmodus terecht.’

Of ik zin had in een weekje Portugal? Aan de Algarve, de zuidkust met die prachtige rotsformaties en vergezichten over de Atlantische oceaan? Natuurlijk had ik dat. Naar het gedeelte wat er achteraan kwam, had ik even minder goed geluisterd: het ging om een week sapvasten. Detoxen, ontgiften. Dat stukje had ik verdrongen, merk ik als ik een paar dagen voor vertrek toch maar even informeer wat sapvasten ook alweer allemaal inhoudt. De hele week alléén maar vruchten- en groentesappen drinken. O, nee! Ik had na een drukke periode zin in een week vakantie, maar dit is echt andere koek (die je óók al niet mag eten). Hoe ga ik overleven zonder de bitterballen die mij er normaal doorheen slepen? En dat ook nog met een groep van meer dan twintig mensen. Sinds mijn reis vorig jaar naar Iran, ook in een groep, ben ik daar helemaal klaar mee. Er was toen een vreselijk hysterische vrouw mee, die voortdurend te laat kwam bij alle bezienswaardigheden waardoor we de helft van het programma misten. Maar goed, toch maar ‘ja’ gezegd. Je schijnt van dat sapvasten als bijvangst namelijk ook nog eens de nodige kilo’s af te vallen... En dat spreekt mij, met de zomer in zicht, natuurlijk erg aan.

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story editie 18. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Yolanthe Cabau

Nicolette Kluijver

Tim Douwsma

Rick Brandsteder

Rossana Kluivert

Bekijk alle foto's in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Als schooldirecteur Anton speelt Diederik Ebbinge (49) in De Luizenmoeder de rol van zijn leven; hij werd een van de populairste en meest nabesproken karakters. Ook in de rollen die hij daarvoor speelde, zoals in Familie Kruys, Soof en Toscaanse Bruiloft, boekte de mollige acteur het nodige succes. 

Het succes bracht hem echter spanningen. Vooral thuis, waar hij met zijn tien jaar jongere vrouw Roosmarijn en hun zoons Lodewijk (11) en Gilles (10) een gezin vormt. Ze hadden een duur huis gekocht, de druk om de hoge kosten te kunnen blijven ophoesten werd te groot. En dat leidde tot relationele problemen. In Volkskrant Magazine vertelt hij daarover openhartig: ‘Het is ook weleens moeilijk tussen ons geweest, hoor. Een jaar of vijf geleden kwam ik in een enorme burn-out terecht. Voor die tijd was ik een tijd vrij onmogelijk.’ Diederik zocht zijn heil in verzachtende softdrugs. ‘Ik blowde heel veel – inmiddels zie ik dat dat voor mij de enige manier was om te ontspannen. Maar ik leefde daardoor dus chronisch onder een deken,’ zegt hij in het interview.

More content below the advertising

Laatste seizoen

Hij was destijds volledig uitgeput. ‘Daar kwam ik overigens pas achter toen ik aan Roos merkte dat ze het zat was, en dat ik mijn gezin zou kwijtraken als ik niet veranderde. Dus toen heb ik een grote omslag gemaakt. En sindsdien is het weer fantastisch tussen ons.’ Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt tevens het laatste, als het aan Diederik – die de serie schrijft met hoofdrolspeelster Ilse Warringa – ligt. Dat heeft vooral te maken met zijn uitdossing in de tv-hit: ‘Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders