Het voordeel van de gerechten van Sonja Bakker is dat je niet alleen heerlijk eet, maar ook relatief weinig calorieën binnenkrijgt, waardoor je op een gezonde manier afvalt of op je streefgewicht blijft. Story heeft zes gerechten geselecteerd; van voor- en hoofd- tot nagerecht.

In broccoli en bloemkool zitten belangrijke stoffen die bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces. Daarnaast zitten ze boordevol vitamines en mineralen.

Article continues after the ad

Hartige taart van bloemkool & broccoli

Ingrediënten (voor 8 personen): 6 plakjes bladerdeeg, 1 bloemkool, 2 stronken broccoli, 400 gram kipfilet, 4 eieren, 2 bekers crème fraîche, 50 gram geraspte 30+ kaas, 25 ml vloeibare margarine, bloem (voor deeg uitrollen), olijfolie, zout en peper.

Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en leg de plakjes deeg uit.Laat het deeg in circa 10 minuten ontdooien.Maak de bloemkool en broccoli schoon. Snijd ze in kleine roosjes en kook deze in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in de koekenpan met vloeibare margarine. Vet de quichevorm in met wat olijfolie en bekleed met het deeg. Prik meteen vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool- en broccoliroosjes erover en daarna de kipstukjes. Klop de eieren los met crème fraîche, zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm. Strooi de kaas erover. Bak de taart circa 35 minuten in het midden van de oven.

*Dit recept vind je terug in het boek Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin Deel 5.

Beeld: Peter Smulders

Meer lezen? Dit artikel is afkomstig uit de Story Gezond Special die hier te bestellen is: 'Bestellen'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.