Blythe, de ex-vrouw van bestsellerschrijver Dan Brown, die wereldberoemd én schatrijk werd met zijn spannende boeken, heeft hem de oorlog verklaard: volgens haar heeft Dan zijn Nederlandse minnares Judith dure cadeaus geschonken van geld dat ook haar toebehoort.

Dat de Nederlandse amazone Judith Pietersen in de Verenigde Staten het gesprek van de dag is, heeft alles te maken met haar liefdesrelatie met Dan Brown en het feit dat de Amerikaanse successchrijver van onder meer De Da Vinci Code zijn toenmalige vrouw Blythe heeft bedrogen.

Oorlog verklaard

Hoewel Dan en Blythe officieel al zijn gescheiden, meent Blythe met terugwerkende kracht aan Judith geschonken geld en goederen tegoed te hebben van haar ex-man, die geschat wordt op een vermogen van 160 miljoen dollar. De verdenking van Blythe is dat Dan, zonder dat zij daar weet van had, het Friese paard LimiTed Edition ter waarde van 300.000 euro, een nieuwe Volvo-personenauto, een paardenvrachtwagen en de verbouwing van Judiths appartement aan zijn nieuwe vriendin zou hebben geschonken.

Door: Nick Dijkman | Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.