Mattie Valk kan in zijn carrière nog zulke grote successen boeken, voor het grote publiek zal zijn naam voor altijd onlosmakelijk verbonden blijven met twee grote showbizzdrama’s. En wel de broedermoord op zijn gezworen radiomaatje Wietze de Jager én het drama rond ‘zijn’ tweeling.

Door zijn verraad was Mattie in die dagen opnieuw het gesprek van de dag. Wat echter niemand wist, is dat Mattie en Wietze op dat moment al tijden op de voet werden gevolgd door tv-presentator Hidde van Warmerdam, onder meer bekend van zijn tijd als presentator bij SBS Shownieuws. Hidde maakte een indringende documentaire over het radioduo en liet zijn camera’s ook al draaien in de tijd dat Mattie ontdekte dat hij niet de vader van Kirstens tweeling was. In Hidde’s documentaire zitten daarom antwoorden op de nodige prangende vragen. Bijvoorbeeld wie nu eigenlijk wél de vader van Mattie’s tweeling is! ‘Laat ik het zo zeggen: tijdens het draaien is mij geen enkele keer gevraagd om een stap achteruit te doen en dat is ook niet gebeurd,’ vertelde Hidde eerder over het babydrama. Maar ook als het gaat om het allesbehalve chique einde tussen Mattie en Wietze, zat Hidde met zijn team dicht bij het vuur.

Article continues after the ad

Documentaire

De documentaire, die een nieuwe explosie zou veroorzaken, blijkt inmiddels klaar, afgemonteerd en kan bij wijze van spreken morgen op landelijke televisie worden uitgezonden. ‘Dat klopt, de documentaire is al geruime tijd klaar,’ vertelt Hidde nu aan Story. ‘Ik ben inmiddels door ongeveer achttien partijen benaderd die hem heel graag willen hebben en uitzenden. Partijen vanuit de hoek waaruit je dat verwacht maar ook van heel andere kanten, waar je absoluut geen interesse van zou verwachten. Maar wat er gaat gebeuren met het materiaal is aan Qmusic, zij hebben de docu nu in hun bezit. Ik denk inderdaad dat als ik het juridisch helemaal zou uitspelen, ik uiteindelijk zou mogen doen wat ik wil met het materiaal. Maar dat wil ik niet. Ik heb zo lekker gewerkt met een heleboel mensen van Qmusic, dat ik absoluut geen problemen met ze wil.’ Inmiddels ligt de documentaire al bijna twee jaar in de kluis bij Qmusic, dus het lijkt erop dat men daar hoopt dat de schandalen rond hun troetelkindje Mattie zo snel mogelijk vergeten worden. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders