Sterrenkok Jonnie Boer is een man van de natuur. Hij groeide op in Giethoorn, waar hij veel tijd doorbracht op en rond het water. Hij deed er veel kennis op over ingrediënten die hij tot op de dag van vandaag in zijn restaurants gebruikt. De sterrenkok is wereldberoemd geworden met zijn restaurant de Librije in Giethoorn. 

"Alles wat ik pluk en niet ken, stop ik eerst in mijn muil", zegt de 54-jarige Boer. Hij heeft nooit iets met leren gehad,  maar "was wel een student van de natuur". "Kwam ik thuis met watermunt en waterkers, en met wortels waar rietsnijders op kauwden. Als je dat al zo jong kent, vermeerdert de kennis zich vanzelf."

Article continues after the ad

Eigen baas

"Ik heb de grote mazzel gehad dat ik nooit bij grote chefs heb gewerkt, ik heb altijd mijn eigen koers gevaren", verklaart Boer zijn succes. "Ik wil niet kopiëren, dan spring ik nog liever van een flatgebouw. In het begin werd ik weleens uitgelachen, om dat wildplukken, mijn Giethoornse lammetjes en omdat ik met fermentatie bezig was. Dichtbij de natuur, na een poosje was het mijn signatuur."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: ANPfoto