Het Haaratelier in Den Bosch, de salon van de bekende haarstylist en visagist Mari van de Ven, heeft direct na middernacht een aantal klanten blij gemaakt met een knipbeurt. Zorgmedewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis waren uitgenodigd om zich te laten knippen nu de salons na weken van sluiting weer open mogen.

"'Waarom wachten tot 09.00 uur als je om 00.00 uur al open kan?', reageert Van de Ven enthousiast. 'Dan ga je toch direct open!' Even na twaalven zijn twaalf van de negentien stoelen in zijn zaak bezet waar de klanten geknipt, geföhnd en geverfd worden. De nood was voor hen hoog, stelt Van de Ven. Aan de blije gezichten te zien, is het volgens de haarstylist 'heel belangrijk om naar de kapper te gaan', en aan de uitgroei te zien, bij sommigen ook wel nodig.

Article continues after the ad

Geen mondkapje

In Het Haaratelier zijn maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Stoelen staan op 1,5 meter, schermen zijn opgezet en handgels staan gereed. 'Gelukkig hoeven we geen mondkapje te dragen', zegt Van de Ven die de nacht met zijn team doorwerkt tot iedereen weer tevreden naar huis is.

Ramvolle zaak

De agenda van de kapsalon zit de komende tijd ramvol. De dag na de persconferentie van premier Rutte stond de telefoon van Het Haaratelier roodgloeiend. Zorgmedewerkers houden het hele jaar recht op 25 procent korting. Dat is het minste wat de kappers voor hen kunnen doen, stelt Van de Ven, want zij hebben de afgelopen tijd alleen maar 'gewerkt, gewerkt, gewerkt'.

Hoogste bieder

Ook elders gingen rond middernacht al kapperszaken open. In Boxmeer ging de eerste knipbeurt naar de hoogste bieder van een veiling voor het goede doel. De eerste klant was een man die daarvoor 60 euro over had. Samen met bijdrages van het personeel werd er een totaalbedrag opgehaald van 255 euro, dat naar de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis gaat.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.