Tussen Femke en Robert blijken heel wat spanningen te zijn. De ambtswoning aan de Herengracht, waar Femke sowieso tot 2024 zal moeten blijven wonen.

Flikker toch op met je ambtswoning!’ Die woorden gebruikte Femke Halsema’s partner Robert Oey in een inmiddels gewraakt interview met NRC. En die uitspraak heeft alleen maar aan betekenis gewonnen nu Robert daadwerkelijk een andere woning heeft dan het pand dat zijn geliefde tijdelijk toebehoort. Hij vertoeft nu met Femke in de burgemeesterswoning op de hoofdstedelijke Herengracht, maar het stel schafte in februari een villa in Amsterdam-Noord aan voor 682.500 euro. Desgewenst kan Robert nu dus wanneer hij wil de bovenste privéverdieping van de door hem beschimpte ambtswoning verlaten.

Article continues after the ad

Arrestatie

De uitspraak over diezelfde ambtswoning deed Robert in verband met de arrestatie van hun zoon Bruno (16) die met een onklaar gemaakt vuurwapen op zak opgepakt werd door de politie. Het wapen bleek al die tijd gewoon in een la bij het gezin thuis te hebben gelegen! Sowieso is dat al niet toegestaan, maar het feit dat het in de burgemeesterswoning gebeurde, leidde tot landelijke verontwaardiging! Robert stelt echter dat hij als filmmaker de revolver nodig had gehad voor zijn werk en even niets wilde weten van de regeltjes. Pijnlijk genoeg liet Robert in dat interview geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat er geregeld strubbelingen zijn in zijn relatie met Femke, met wie hij niet officieel getrouwd is.

Onuitgesproken kwestie

Maanden nadat zoon Bruno was gearresteerd, bleken de twee de kwestie nog altijd niet te hebben uitgesproken. In NRC: ‘Ze heeft nog niet geroepen: Paardenlul, hoe kún je nou..? Ze kan dat zeggen, maar dan zeg ik tegen haar: Dit is gewoon mijn werk. Flikker op met je ambtswoning! Dat is de ruzie die we nu beiden uit de weg gaan.’ Ook laat Robert in het interview geregeld doorschemeren niet heel enthousiast te zijn over het leven als de ‘man van’ de burgemeester van Amsterdam. Hij trekt zich weinig aan van de beperkingen door Femke’s functie. ‘En dat is ook een reactie op de onvoorstelbare keurigheid van Femke, waar ik af en toe echt helemaal gek van word. Ik ben al strafbaar als ik straks op de Herengracht een stukje tegen het verkeer in fiets. Maar ik doe het gewoon. Ik overtreed iedere dag de wet.’

Lees de rest in Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.