De deelname van Soy Kroon aan Het Perfecte Plaatje gaf zoveel impact dat makers van het programma hebben besloten de spelregels aan te passen.

William Rutten vertelde aan de Shownieuws-tafel hoe dat precies in zijn werk is gegaan.

Verbazing

Soy was te zien in het vijfde seizoen van de fotowedstrijd en gaf alles wat hij in zich had om door te gaan naar de volgende rondes. De 27-jarige acteur was zeker favoriet bij de kijkers en zijn exit zorgde voor veel verbazing bij het publiek.

Exit Soy Kroon in Het Perfecte Plaatje

Ook fotograaf William Rutten vond dat een schokkend moment. Kroon kwam op dat moment in de kwartfinale nét wat punten tekort waardoor hij niet door mocht gaan naar de volgende ronde. In overleg met mede-jurylid Cynthia Boll is William toen naar de productie gestapt. 'Ik heb echt gevraagd kunnen we iets inbouwen waardoor de jury één iemand kan redden waarvan we vinden dat 'ie er echt nog niet uit mag?', vertelde hij in Shownieuws.

Article continues after the ad

Aanpassing spelregels

Het verzoek van William werd in het daaropvolgende seizoen ingevoerd, wat wel erg goed uitkwam voor Patrick Martens. Hij kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, nadat hij door de jury in de race werd gehouden.

Bron: Televizier.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.