Het team van Spoorloos is verdwenen in Colombia. Derk Bolt en zijn vaste cameraman zijn door guerillabeweging ELN ontvoerd terwijl ze de biologische moeder van een geadopteerde Nederlander probeerden te vinden. 

Lees ook: Zien: Barbie ontmoet haar nieuwe schoonmoeder

Niet bevestigd

Twee Nederlandse journalisten worden volgens het ministerie van Buitenlandse zaken 'tegen hun zin in vastgehouden' in Colombia. Hoewel de Nederlandse autoriteiten het nog niet hebben bevestigd, lijkt het om presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender te gaan. Ook KRO-NCRV, de werkgever van Derk, kan niet bevestigen of de presentator en cameraman worden vermist. 

Article continues after the ad

Speciale veiligheidstroepen

Een woordvoerder laat weten dat de zaak de hoogste prioriteit heeft, maar er verder niks over kwijt wil om ontwikkelingen niet te beïnvloeden. De Colombiaanse autoriteiten hebben onmiddellijke vrijlating geëist. Er zijn speciale veiligheidstroepen gestuurd om de Nederlandse journalisten op te sporen. 

Gevaarlijke regio

De ontvoering vond plaats in El Tarra, in de deelstaat van Norte de Santander aan de grens met Venezuela. Hier waren zij op zoek naar de biologische moeder van een Nederlander die geadopteerd is. Volgens Latijns-Amerika correspondent voor de NOS Marc Bessems is de regio waar het Spoorloos-team zich bevond zeer gevaarlijk. "Er zijn daar allerlei illegale activiteiten, zoals de handel in en de smokkel van drugs en er zijn guerrillabewegingen actief. Reizen over de weg van El Tarra naar Tibú, zoals het team van Spoorloos deed, is erg link."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders