Het team van Spoorloos is verdwenen in Colombia. Derk Bolt en zijn vaste cameraman zijn door guerillabeweging ELN ontvoerd terwijl ze de biologische moeder van een geadopteerde Nederlander probeerden te vinden. 

Lees ook: Zien: Barbie ontmoet haar nieuwe schoonmoeder

Niet bevestigd

Twee Nederlandse journalisten worden volgens het ministerie van Buitenlandse zaken 'tegen hun zin in vastgehouden' in Colombia. Hoewel de Nederlandse autoriteiten het nog niet hebben bevestigd, lijkt het om presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender te gaan. Ook KRO-NCRV, de werkgever van Derk, kan niet bevestigen of de presentator en cameraman worden vermist. 

Speciale veiligheidstroepen

Een woordvoerder laat weten dat de zaak de hoogste prioriteit heeft, maar er verder niks over kwijt wil om ontwikkelingen niet te beïnvloeden. De Colombiaanse autoriteiten hebben onmiddellijke vrijlating geëist. Er zijn speciale veiligheidstroepen gestuurd om de Nederlandse journalisten op te sporen. 

Gevaarlijke regio

De ontvoering vond plaats in El Tarra, in de deelstaat van Norte de Santander aan de grens met Venezuela. Hier waren zij op zoek naar de biologische moeder van een Nederlander die geadopteerd is. Volgens Latijns-Amerika correspondent voor de NOS Marc Bessems is de regio waar het Spoorloos-team zich bevond zeer gevaarlijk. "Er zijn daar allerlei illegale activiteiten, zoals de handel in en de smokkel van drugs en er zijn guerrillabewegingen actief. Reizen over de weg van El Tarra naar Tibú, zoals het team van Spoorloos deed, is erg link."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders