Wordt Monique Westenberg, de grote liefde van André Hazes, andermaal de verbindende factor binnen de compleet geïmplodeerde Hazes-clan? Of betekent haar triomfantelijke terugkeer juist het fatale duwtje het ravijn in voor wat ooit de meest hechte familie in showbizzland was?

Het feestje rondom de nieuwe single van André Hazes (26) werd in intieme kring gevierd. Bij de presentatie waren slechts de zanger, zijn grote liefde Monique (42) en wat vrienden en betrokkenen aanwezig. Moeder Rachel was in geen velden of wegen te bekennen en de vraag wat zij van de single en videoclip vond, weigerde André te beantwoorden.

'Geen fan van Monique'

Dat zou alles te maken hebben met de uitspraken van Rachel in roddelprogramma RTL Boulevard waarin ze vertelde nog altijd geen fan van Monique te zijn: ‘Al wordt hij 100 jaar met die vrouw, prima. Ik gun hem zijn geluk. Ik heb niet zoveel met Monique. Sorry, kon ik maar wel komedie spelen, dan was het allemaal makkelijker geweest. Het is een goede vrouw, alleen het is niet aan mij. Ik hoef er niet mee samen te wonen.’

Relatie onder druk 

Die uitspraak zou wederom voor een conflict binnen de familie Hazes hebben gezorgd. Insiders weten dat er nog wel contact is tussen André en zijn moeder, maar dat die relatie onder druk staat door de allesbepalende invloed van Monique op het leven van de zanger – boze tongen schamperen dat ze nog nét niet het ondergoed van André klaarlegt als hij zich aan het eind van de ochtend thuis aankleedt. 

Article continues after the ad

Reddende engel

Toch was het Monique die een paar jaar geleden over haar hart streek en een bepalende rol speelde in de verzoening tussen moeder en zoon. Ook omdat ze zag dat André haar enorm miste. Monique is de enige naar wie André werkelijk luistert. Dat is volgens vrienden de reden dat hij de acht minuten durende single Een Doodgewone Man opnam, waarin hij publiekelijk het boetekleed aantrekt jegens Monique. ‘Het is mijn meest persoonlijke plaat ooit,’ zegt hij in interviews. Monique is voor hem ook de belangrijkste vrouw in zijn leven, een vrouw die hij nooit meer kwijt wil en naar wie hij luistert. Monique moet daardoor ook beseffen dat zij de enige is die ervoor kan zorgen dat de verhouding met zijn moeder niet verslechtert. Maar kan ze het opbrengen die rol nog één keer op zich te nemen, of vindt ze het wel goed zo? Monique heeft niet gereageerd op een verzoek van Story om deze vraag te beantwoorden.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.