Eerder deze week ontstond al ophef toen Matthijs tussen neus en lippen door leek te vertellen dat hij zou stoppen met DWDD. En tv-recensent Angela de Jong denkt ook al te weten wanneer.

Volgens haar zou Matthijs namelijk in maart 2020 zijn laatste afleveringen maken voor DWDD. Een gekke stap zou het niet zijn, aangezien zijn salaris vanwege de balkenendenorm weer zou dalen. Een overstap naar een commerciële zender zou daarom niet meer dan logisch lijken.

Article continues after the ad

Bekendmaking

Volgens Angela zou hij vanavond al zijn vertrek aankondigen, omdat hij het nieuws graag zelf wil delen. 'Ik begreep wel dat als hij stopt - wat wel de verwachting is - dat het ook de bedoeling is dat daar een duo komt te zitten', aldus de Jong. 'Het is een succesvolle show. Je zou gek zijn als je die de nek omdraait.'

Een weekje of twee

Eerder schoof tv-columnist Angela de Jong aan bij De Wereld Draait Door om te praten over Jeroen Pauws beslissing om te stoppen met zijn talkshow. 'Het is een lastige dag om dat aan te kondigen, maar ook wel leuk, want je bent eigenlijk op je eigen begrafenis. Iedereen gaat ineens heel aardige dingen over je zeggen,' zegt de columniste daarover. 'Dat zal bij jou ook zo zijn,' vervolgt ze, gericht aan Matthijs. De presentator antwoordt dat hij nog even wacht: 'Dat er wat tijd tussen zit.' Paul Witteman zit ook aan tafel en vraagt hoeveel tijd er tussen moet zitten. 'Een weekje of twee,' aldus Matthijs.

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.