Menig relatie is onder druk komen te staan door de coronacrisis, omdat men plotseling zonder werk kwam te zitten en continu met elkaar thuis was. Dat overkwam ook musicalechtpaar Wieneke Remmers en Rein Kolpa. ‘Bij veel mensen zag je dat fout gaan,’ zegt Wieneke tegen Story.

Nu de voorbereidingen voor de nieuwe musical The Sound of Music in volle gang zijn, denkt Wieneke Remmers (42) vaak terug aan het jaar waarin zij de rol van Maria speelde. Het jaar waarin zij verliefd werd op haar vijftien jaar oudere tegenspeler Rein Kolpa, die de rol van kapitein Von Trapp vertolkte. Niet alleen op het podium bloeide hun liefde op, maar ook privé. ‘Iedereen om ons heen had het in de gaten, behalve wij,’ vertelt Wieneke aan Story. ‘Rein en ik hadden het pas na driekwart jaar in de gaten. Of misschien wilden we toen pas aan ons gevoel toegeven. De reacties om ons heen waren echter: Hè hè, eindelijk!’ Inmiddels is het stel ruim twaalf jaar samen, getrouwd en de trotse ouders van zoon Sam (10) en dochter Anna (7). ‘We merken dat we onze zang-genen aan onze kinderen hebben doorgegeven. Beiden houden van zingen. Anna vindt het heerlijk om op het podium te staan, terwijl Sam liever in zichzelf zingt. 

DOOR KARIN RIETHOVEN | FOTO EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.