Presentatrice Sophie Hilbrand presenteert vanaf 21 maart wekelijks 'Sophie in de mentale kreukels' (BNN, NPO3). Hierin doet ze onderzoek naar het fenomeen burn-out, iets waar ze zelf vier jaar geleden mee te maken kreeg. Tijdens de opnames van het nieuwe programma kwam ze tot de ontdekking dat zo'n 'emotionele uitputting' nog steeds érg dichtbij is. "Dat had ik niet zien aankomen."

Article continues after the ad

Lees ook: Bij Sophie en Waldemar zit het 'tussen de lakens wel goed'

Burn-out

Omdat haar eigen burn-out Sophie altijd behoorlijk bleef bezighouden, besloot ze er een serie over te maken met zichzelf als lijdend voorwerp. "Wat was er toen met mij aan de hand en hoe kwam dat? En wat zegt het over mij, mijn collega's en onze samenleving?", vraagt de 41-jarige zich hardop af in het BNN-programma.

'Had ik harder moeten vallen?'

Voor de show ging Sophie onder meer in gesprek met collega-presentatrices Wendy van Dijk en Chantal Janzen. Die bezoekjes zetten haar aan het denken. "Ik heb me de afgelopen tijd ook wel eens afgevraagd of ik niet nog harder had moeten vallen. Misschien was ik er dan sterker uitgekomen en had ik mentaal meer slagen gemaakt."

'Sophie in de mentale kreukels' is vanaf dinsdag 21 maart wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO3.

Beeld: Peter Smulders. Bron: 'Sophie in de mentale kreukels', RTL Boulevard