De Italiaanse filmdiva Sophia Loren (83) komt naar Nederland. Op 9 september zal ze de Grand Acting Award in ontvangst nemen op het festival Film by the See in Vlissingen. Het leven van een van de mooiste vrouwen aller tijden kende vele hoogte- en dieptepunten. 

Sophia Loren wordt op 20 september 1934 geboren in Rome als Sofia Villani Scicolone. Haar vader, metaalwerker Riccardo Scicolone, spendeert zijn tijd vooral aan het verleiden van jonge actrices. Een van hen was haar moeder Romilda Villani, een pianolerares en aspirerend actrice. Hoewel hij in 1938 nog een dochter bij Romilda verwekte, zou het stel tot grote frustratie van Romilda nooit trouwen, en uiteindelijk verlaat Riccardo het gezin. Na Sophia’s geboorte verhuist haar moeder naar haar geboorteplaats Pozzuoli onder Napels, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar wordt getroffen. Het gebroken gezin woont, samen met andere familieleden, bij de grootouders in. Voedsel is schaars, en Sophia’s oma houdt acht mensen in leven door in de huiskamer een café te openen waar ze zelfgestookte kersenlikeur schenkt.

Article continues after the ad

'Stokje'

Hoewel Sophia bekendstaat als een van de mooiste vrouwen uit de geschiedenis, werd ze als kind niet bepaald de hemel in geprezen om haar uiterlijke kenmerken. Vanwege haar tengere postuur kreeg ze van haar klasgenoten de bijnaam ‘stokje’. Dat veranderde toen ze op 14-jarige leeftijd, bijna van de ene op de andere dag, een metamorfose onderging, en van een iel meisje veranderde in een jonge vrouw met rondingen. Zelf merkte ze maar al te goed wat deze transformatie teweegbracht in het dagelijks leven. ‘Het werd opeens een genot om op straat te flaneren.’ Kort daarop verovert ze de tweede plek in een schoonheidswedstrijd, wat haar een bescheiden geldprijs oplevert én deelname aan een andere schoonheidswedstrijd, in Rome. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP