Het is Sonja Silva's grootste wens om nog een kindje te krijgen met haar man Pyke Pos. Afgelopen zomer kreeg ze een miskraam. Nu doet ze voor het eerst haar verhaal over het verlies. 

Miskraam

Sonja en haar man stonden een aantal maanden geleden op het punt om met IVF te beginnen, tot ze zwanger bleek te zijn. Het stel was dolblij met de zwangerschap, maar het was helaas van korte duur. Bij een echocontrole bleek dat haar vruchtje was gestopt met groeien na 6 weken. Een grote klap voor Sonja en Pyke. "Als ik heel eerlijk ben, had ik sinds een week al echt het gevoel dat er iets niet klopte, omdat ik me echt minder zwanger voelde," vertelt Sonja in de video voor Libelle, die ze twee dagen na het slechte nieuws opnam. "Wat ik echt heel moeilijk en frustrerend vind, is dat het vruchtje op de echo twee weken daarvoor nauwelijks zichtbaar was, maar nu kon je gewoon echt ons kindje zien zitten. Het is zo onwerkelijk." 

Blijven proberen

De presentatrice en haar man geven de moed niet op en blijven het proberen. De twee hopen op de natuurlijke manier zwanger te raken. Mocht dit niet het geval zijn dan start Sonja met een IVF-traject. De brunette heeft al een zoon van 12 uit een vorig huwelijk.

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders