Lees ook: Erika Terpstra: 'Ik kocht zelfs een legging' 

Ziekte

Vroeger was presentatrice Sonja Silva (40) zo slank als een den. Met haar verschijning wist zij het in 1997 zelfs tot Miss Nederland te schoppen. Maar toen bij haar ruim tien jaar geleden de ziekte ME/CVS werd vastgesteld, waardoor Sonja fors aankwam, was er weinig over van haar ooit zo ranke figuurtje. 'Ik deed alles wat ik kon, maar mijn lichaam begon te steigeren.'

106 kilo

Op een gegeven moment gaf de weegschaal maar liefst 106 aan! 'Het vele stilzitten omdat ik vermoeid was door mijn ziekte, had een dramatisch effect op mijn figuur,' vertelde Sonja, die doodongelukkig werd van haar omvang. 'Je moet je voorstellen dat ik tien jaar lang elke dag in de spiegel keek en dacht: wie ben jij? Wie is die vrouw? Ik herkende mezelf alleen een klein beetje aan mijn ogen, maar verder...'

Maagverkleining

Na een maagverkleining in 2015 - die zij haar beste beslissing ooit noemt - viel Sonja uiteindelijk 50 kilo af. En de kers op de taart: met haar nieuwe look maakte zij een tv-comeback! 'Ik ben zó blij. Nu zie ik mezelf weer als ik in de spiegel kijk. Voor het eerst sinds jaren heb ik weer een bikini gekocht..'

Lees het hele verhaal nu in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders