Sonja Barend (78) maakt er geen geheim van dat ze zich zorgen maakt om haar fragiele gezondheid. Nadat ze vijf keer werd getroffen door kanker, wordt ze dezer dagen behandeld aan haar gezicht.

Tegenover Hanneke Groenteman bekende Sonja Barend drie jaar geleden in het programma Sterren op het Doek: ‘Ik heb een fragiele gezondheid, daar maak ik me weleens zorgen om. Maar ik ben tot nu toe, even afkloppen, zoals een oude Citroën 2CV. Er komt een gat in het dak en er komt iemand die zegt: Oh, dat kan ik heel mooi voor je plakken, ziet niemand iets van. En zo is mijn gezondheid. Er zijn nog steeds dokters die het voor me plakken.’

Article continues after the ad

Kanker

Wat ze precies mankeerde, onthulde ze pas twee jaar later in haar boek Je ziet mij nooit meer terug: ze was maar liefst vier keer getroffen door kanker. ‘Eigenlijk vijf keer,’ bekende Sonja in Libelle. ‘In mijn boek heb ik een keer weggelaten, omdat ik het een beetje te gortig vond worden. Ja, soms ben ik bang. Maar niet zo dat het mijn leven beheerst, absoluut niet. Wel toen met die borstkanker, daarna had ik een periode dat ik mezelf elke dag controleerde. Gek genoeg heeft de laatste keer, toen ik longkanker kreeg terwijl ik nooit gerookt heb, mijn leven niet veranderd. Het was niet zo dat ik dacht: nu ga ik zorgen dat ik een leuk leven krijg. Ik hád al een geweldig leven, we genoten van elke dag. Wat ik wel een ontdekking vond: je bent sterker dan je denkt. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 28 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP