Vorige week overleed Theo, de vader van Sonja Bakker. Hij was ernstig ziek en is maar 76 jaar oud geworden. Hij is in kleine kring begraven. Sonja is gebroken.

Zo vertelt ze in een interview.

Familie bij elkaar

Haar vader koos er zelf voor om via euthanasie zijn leven te beëindigen. 'Het was mooi, maar toch zijn we gebroken. Mijn vader was op. Het ging echt niet meer. Zijn geest was nog goed, maar het lichaam wilde niet meer. De laatste nacht hebben we met elkaar doorgebracht. Toen hij de middelen toegediend kreeg, was hij meteen weg. Iedereen stond in een kring om hem heen. Mijn zus Tjitske, de kinderen, we waren er allemaal bij. Dat wilde hij zo', aldus Sonja.

Reis samen

Vorig jaar werd bij haar vader darmkanker geconstateerd. Hij wilde zich aanvankelijk niet laten behandelen, maar Sonja haalde hem toch over. Zo heeft de familie nog een mooi jaar met Theo gehad en is Sonja nog met hem naar Ibiza geweest. 

Article continues after the ad

Veel tranen

'Drie weken nadat we het slechte nieuws hadden gehoord, zijn we op Ibiza op alle mooie plekjes geweest waar pa het altijd fijn vond. We hadden daarvoor een Amerikaanse bus gehuurd die alle ruimte bood. Daarmee zijn we tot in alle uithoeken geweest. Er zijn toen heel wat tranen gevallen. Zelfs de uitvaart, die hebben we daar toen al doorgenomen.'

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.