Uitspraken van Sonja Bakker hebben behoorlijk wat stof doen opwaaien. De dieetgoeroe geeft haar mening over afgetrainde vrouwen, maar die valt niet bij iedereen in goede aarde. 

Niet natuurlijk

Sonja maakt duidelijk dat ze geen fan is van gespierde vrouwen. "Dan ga ik even terug naar de basis, naar de oertijd: een vrouw moet zacht zijn, vanbinnen en vanbuiten. Als ik met een man onder de douche sta, mag die man best lekker groot en stevig zijn, want hij moet mij beschermen. Maar ik, de vrouw, moet zacht zijn. Als ik een strak wasbordje heb en helemaal gespierd ben, denkt die man toch: hier kan geen kind meer uitkomen? Het is niet natuurlijk," vertelt ze tegenover VROUW. 

Keuken

Volgens de dieetgoeroe hoort een vrouw in de keuken te staan. "Een man mag zich van mij helemaal uitsloven in de sportschool, maar een vrouw moet zorgen dat ze vrouwlijkheid uitstraalt. Dat vind ik. Een vrouw hoort - letterlijk - in de keuken lekkere hapjes te maken. Niet helemaal afgetraind. Niet dat je met een vrouw in bed ligt die één bonk spier is. Ik zou als man denken: ze gaat zich opdrukken. En ik zou daar heel onzeker van worden," aldus Sonja. 

Article continues after the ad

Ophef

Veel mensen zijn boos over de uitspraken van de blondine. Haar opvattingen worden 'ouderwets' en 'vrouwonvriendelijk' genoemd. "News flash, Sonja Bakker: we leven niet meer in de oertijd. Jouw mening overduidelijk wel," luidt een reactie op Twitter. "Misschien ga ik toch wel bootcampen. Puur om Sonja Bakker te sarren," reageert een andere Twittergebruiker.

Beeld: Edwin Smulders