Duncan Laurence moet proberen zoveel mogelijk zichzelf te blijven en niemand willen pleasen. Dat adviseert zijn voorganger Netta, die het Eurovisiesongfestival in 2018 won, in het AD. De Israëlische zangeres noemt haar winst "een zege en een vloek".

"Het sleurt je weg bij de essentie van artistieke vrijheid: het volgen van je eigen gevoel, je eigen passie", zegt Netta. Volgens haar kan ze door haar winst niet meer lukraak muziek maken omdat alle ogen op haar gericht zijn.

Article continues after the ad

'Geen fuck geven'

"De Eurovisiefans houden van me, zeker, maar blijven ze ook van me houden als ik iets totaal anders doe? Dat is nog maar de vraag", aldus Netta. "Dus nu is het mijn persoonlijke missie terug te keren naar aarde, terug te keren naar mezelf. En dat hele Eurovisie even vergeten, er geen fuck meer om geven wat anderen denken."

Advies

Dat is ook het advies dat ze Duncan het liefst wil meegeven. "Ik breng nu een single uit waarvan mensen misschien vinden dat hij niet bij me past, heel gevoelig, intiem, en dat is riskant. Maar ik neem die vrijheid, wat anders slaat de rot toe."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.