Normaalgesproken weten we aan het einde van elk jaar al wie er namens ons naar het Eurovisie Songfestival gaat, maar dit jaar bleef het maar uit en even leek het erop dat de organisatie vergeten was dat er toch echt nog een artiest gekozen moest worden. Zouden we nog wel gaan na de achttiende plek van Waylon? Afgelopen week kwam het verlossende woord: Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland. Daar is niet iedereen even blij mee.

Er werd al tijden gespeculeerd over wie er dit jaar naar het muziekfestival zou gaan. Maan, Davina Michelle of Romy Monteiro; ze kwamen allemaal voorbij als opties. Het werd op een gegeven moment zo vaak geroepen dat er eigenlijk geen moment meer aan een man gedacht werd, laat staan aan Duncan Laurence, oud deelnemer in The Voice of Holland. 

OG3NE

Duncan deed in 2014 mee aan het zangprogramma en moest het in de halve finale afleggen tegen de zangeressen van OG3NE, die de talentenjacht uiteindelijk wonnen. OG3NE kwam in 2017 niet verder dan een elfde plek, maar toch denken de leden van de selectiecommissie dat Duncan het helemaal gaat maken. Dat hij geen bekende Nederlander is, maakt voor het internationale festijn weinig uit; in Spanje, Bulgarije of Italië wisten ze ook niet wie Waylon, Anouk of OG3NE waren, en daar moeten de stemmen toch vandaan komen.

Publieke omroep?

Hoewel er over het algemeen positief gereageerd is op de keuze, zijn er uiteraard ook altijd mensen die iets te klagen hebben. Zo vindt componist Dick Bakker, die onze laatste winnende inzending schreef (Dinge-Dong) dat het maar raar is dat wij als Nederlands volk helemaal niet mee mogen denken over wie we sturen.

Article continues after the ad

'Ook dit jaar worden bij het Songfestival alle creatieve componisten en tekstschrijvers volledig aan de kant gezet. Dat moet niet op deze manier, het Songfestival moet teruggegeven worden aan de kijker, het publiek. Ook al komt Duncan Laurence straks met een geweldig nummer, ik hoop echt dat AVROTROS dat gaat inzien. Ze zijn toch niet voor niets pu-blie-ke omroep!?'

Focus

Duncan heeft er in ieder geval zin in en richt zich vooral op de positieve reacties en natuurlijk de presentatie van het nummer. 'Ik heb nu alle focus op de muziek, dat is datgene wat het belangrijkst is en waar het ook om gaat. Ik kan niet wachten om op 7 maart alles met jullie te kunnen delen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: Nu.nl