Nog een domper voor Jeangu Macrooy... Deze week kreeg hij te horen dat het Songfestival verplaatst wordt naar 2021. Ook het nummer ‘Grow’ van Jeangu zal volgend jaar niet op het Eurovisiesongfestival te horen zijn. Alle landen moeten namelijk een nieuw nummer insturen. Dat maakte de European Broadcasting Union (EBU) vrijdagavond bekend.

Volgens het songfestivalregelement mag een deelnemend nummer pas na 1 september in het voorgaande jaar zijn uitgebracht. Dat betekent dat voor de editie van 2021 nieuwe liedjes moeten worden gemaakt.

Article continues after the ad

Alternatief

De organisatie achter het Eurovisie Songfestival zegt na te denken over een alternatieve programmering rond de afgelaste internationale liedjeswedstrijd. Het is de bedoeling om hiermee de voor 2020 uitgekozen liedjes en deelnemers te eren. 

Coronavirus

Woensdag werd bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival niet doorging vanwege het coronavirus. NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: 'Dit besluit van de EBU was onvermijdelijk, gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.' Songfestivalwethouder Said Kasmi van de gemeente Rotterdam zegt het erg jammer te vinden. 'Maar het enige verstandige besluit. Het is meer dan logisch dat ook wij nu een pas op de plaats maken.' Of de landen dezelfde of een nieuwe artiest naar het festival van 2021 sturen, is aan de landen zelf. De AVROTROS maakte direct al duidelijk dat Jeangu Macrooy ook in 2021 de Nederlandse deelnemer zal zijn. Het nummer waarmee hij gaat optreden, blijft nog een verrassing.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.