Dat Waylon als achtste aan de bak moet in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival is goed nieuws. Songfestivalkenner Cornald Maas noemt de startpositie van Waylon "gunstig".

Wakkerschudden

"Het is goed dat Waylon niet moet openen of aan het begin zit. Met zijn nummer schudt hij iedereen weer wakker." Waylon vertegenwoordigt ons land volgende maand in Portugal met het ruige rocknummer Outlaw In 'Em. "Dat komt beter tot zijn recht na wat rustigere liedjes." Dat Rusland en Moldavië vlak voor Nederland zitten, is volgens Cornald bijzonder gunstig. "Voor ons zitten zes nummers die wat minder dwingend zijn. Noorwegen begint sterk", zegt de songfestivalkenner over de Noor Alexander Rybak. De zanger, die het liedjesfestijn in 2009 won, vertegenwoordigt zijn land dit keer met het stevigere That's How You Write A Song en opent op donderdag 10 mei de tweede halve finale. "De twee nummers voor ons zijn totaal anders dan Outlaw In 'Em. Rusland doet mee met een midtempo nummer dat zonder al te veel overtuiging wordt gebracht, Moldavië stuurt een soort jaren zeventig ballroom-lied. Daar zal vast publiek voor zijn, maar ik denk niet dat het gaat scoren bij de vakjury's."

More content below the advertising

Voortekenen

Dat Nederland bij de eerste negen optredende landen zou zitten, was al bekend. Eerder is via loting bepaald dat Waylon in de eerste helft van de tweede halve finale het podium op moet. De achtste plek die de zanger toebedeeld heeft gekregen, is volgens Cornald een goed teken. "De vier, vijf landen die goed liggen - Noorwegen, Nederland, Zweden, Australië en Oekraïne - zijn door de organiserende omroep en de EBU op de meest kansrijke plekken gezet. Dat lees ik tenminste af uit deze volgorde."

Gunstig

Toch moeten we nog niet te vroeg juichen. "Een startpositie kan soms uitmaken, maar een goed nummer moet het vanaf elke positie kunnen halen." Toch ziet de songfestivalkenner vooral gunstige voortekenen voor Waylon en Nederland. "Ook de bookmakers zijn gunstig gestemd."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Als het moet, kan meester-komiek André van Duin morgen duizenden mensen tegelijkertijd laten proesten van het lachen. Maar bij degene bij wie hij het liefst een lach op het gezicht zou toveren, lukt dat niet meer: zijn voormalige tv-collega Martine Bijl... 

Bij Martine’s voormalige medepresentator André van Duin is de gedachte aan Martine echter nooit ver weg. ‘Zeker niet. En al helemaal niet als er zulke mooie hoogtepunten te vieren zijn rond het programma,’ vertelt André aan Story. ‘Wat betreft Martine is dat natuurlijk een dubbel gevoel. Ik denk dat we inmiddels allemaal wel de conclusie hebben getrokken dat Martine niet meer terug gaat komen. Zeker na het lezen van haar boek.’ Met dat laatste doelt André op het aangrijpende boek Rinkeldekinkel dat Martine schreef over het drama dat haar trof. André zelf weet echter uit de eerste hand hoe het nu met Martine is gesteld.

More content below the advertising

Niet goed

Hij zoekt zijn voormalige bakmaatje nog geregeld op. ‘Zeker, om je een idee te geven: we zijn met de kerstdagen nog bij Martine en haar man Berend (Boudewijn – red.) geweest. Ook hem moet je niet vergeten. Ik denk dat mensen weleens vergeten hoe zwaar een dergelijke situatie ook voor de partner is. Hoewel Martine met het schrijven van haar boek een unieke prestatie heeft geleverd – ik heb tranen gelaten van het lachen en van het huilen –, kun je niet zeggen dat het op dit moment goed met haar gaat. Ze is echt wel depressief, wat ik me in haar situatie ook best kan voorstellen. Het lukt mij niet meer om haar aan het lachen te maken, om eerlijk te zijn. Dat is natuurlijk behoorlijk triest.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Toen zanger Douwe Bob vorige week een Edison won voor zijn nieuwe album The Shape I’m In, hield hij een opmerkelijke speech. Hij bedankte daarin zowel zijn ex-vriendin – ‘Zonder haar was dit album er niet gekomen’ – als zijn nieuwe vriendin.

Tegen zijn nieuwe liefde, die naast hem in de zaal zat, zei hij: ‘Bedankt voor het lijmen van mijn hart.’ Na afloop wenste Douwe Bob verder geen woorden aan zijn liefdesleven vuil te maken. Wel stelde zijn vriendin zich keurig voor aan Story: ‘Ik ben Anouk, de vriendin van Douwe Bob.’ Hoewel Douwe Bob zijn nieuwe liefde pas bij de uitreiking van de Edisons aan het grote publiek toonde, vormen de twee al maandenlang een liefdeskoppel.

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders